Ekipler İstanbul’dan deprem bölgesine doğru yola çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem meydana gelen, birçok ilden hissedilen deprem ciddi hasarlara yol açarken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bölgeye İstanbul'dan arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi. 700 kişilik arama kurtarma ekibi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan deprem bölgesine hareket etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,4 büyüküğündeki deprem Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman’ı da etkiledi. Çok sayıda binanın yıkıldığı ve vatandaşların enkaz altında kaldığı deprem sonrasında arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edildi. İstanbul Jandarma Tugay Komutanlığı askerleri, emniyet, AFAD ve belediyelerin arama kurtarma ekipleri de deprem bölgesine sevk edildi. SabihaGökçen Havalimanı'nda toplanan 700 kişilik ekip, deprem bölgesine hareket etti. Depremzedelere, yiyecek ve temel ihtiyaçların da yer aldığı kumanyalar hazırlanarak yola çıkarıldı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1622486152790913025

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem, hemen sonra AFAD'dayız. İstanbul'dan deprem bölgesine ilk etapta 80 AFAD görevlisi, 27 akredite belediye ve STK, 968 Arama Kurtarma gönüllüsü, 4 K9 köpeği, 2 tır ve yardım malzemesi yola çıktı. Başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ekipler İstanbul’dan deprem bölgesine doğru yola çıktı

İBB: 260 PERSONEL UÇAKLA BÖLGEYE HAREKET EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ve yardımların yola çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"AFAD ile koordine şekilde 2 arama kurtarma aracı ve 200 İtfaiye personelimiz, 1 yemek tırı, Hamidiye Su ve Halk Ekmek tırları deprem bölgesine hareket etti. Toplam 260 personelimiz uçakla bölgeye hareket ediyor. Ayrıca soba, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri de yola çıkmıştır."

Ekipler İstanbul’dan deprem bölgesine doğru yola çıktı

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...