Ehliyet alma oranı yüzde 95'ten yüzde 60'a düştü

Ehliyet alma oranı yüzde 95'ten yüzde 60'a düştü

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, direksiyon sınavlarında denetimleri arttırdı, ehliyet almak zorlaştı. % 95 düzeyindeki başarı oranının % 60'a gerilediği görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl temmuz ayında çıkardığı yönetmelik, sürücü adaylarını zorladı. Yönetmelik gereği, Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon eğitimi dersi sınav yürütme komisyonlarını denetlemek amacıyla bazı bölgelere temsilci gönderilmeye başlandı. Bu temsilciler hem yazılı sınavlara hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilen direksiyon sınavlarına girdi. Denetmen ve müfettiş gönderilen illerdeki ehliyet sınavları, daha titiz biçimde uygulandı.


Müfettiş yoksa başarı oranı yüzde 90
Bakanlık denetmen ve müfettişlerinin katıldığı sınavlara giren 203 bin 617 kişiden 125 bin 509'u başarılı oldu. 78 bin 108 kişi ise sınavda başarısız olarak ehliyet almak için tekrar sınava girmek zorunda kaldı. Bakanlık temsilcisinin bulunmadığı illerde ise aynı sınavlarda ise başarı ortalaması yüzde 90'lar düzeyinde gerçekleşti. Direksiyon uygulama sınavlarına ilk girişte başarısız olanların çoğunun, geri sürüşte dubalar arasına park yapamadığı gözlendi. nbsp;


En başarılı il Niğde
Bakanlık verilerine en başarısız iller sıralamasında yüzde 56'lık oranla Denizli ilk sırada yer alırken Niğde ise yüzde 87'lik oranla en başarılı il sıralamasında birinci oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...