Eğitimde hayallerini anlatacak

Eğitimde hayallerini anlatacak

GÜNDEM Haberleri

İhlas Eğitim Kurumları tarafından bu yıl Türkiye'de ilk defa eğitim temasıyla düzenlenen TEDxIhlasCollegeED Konferansı yarın başlıyor. Konferansa katılacak birbirinden ünlü konuşmacılar 12 dakikada eğitimle ilgili düşüncelerini ve hayallerini gençlerle paylaşacak.

nbsp;İhlas Eğitim Kurumları tarafından Türkiye'ye getirilen TEDxIhlasCollegeED, yarın Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde başlıyor. Eğitim rüyalarının paylaşılacağı bu etkinlikte eğitim için güçlü bir dalga oluşturulması hedefleniyor. Technology, entertainment, design yani teknoloji, eğlence ve tasarım kelimelerinin baş harflerinden oluşan TED etkinliği, yayılmaya değer fikirler sloganıyla tüm dünyayı dolaşmaya devam ediyor. Ve Türkiye'de eğitim temalı ilk TEDx konferansı 11 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. TEDxIhlasCollegeED ismiyle anılan etkinlikte; TED ruhuna uygun olarak akademisyenler, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular, şov ve eğlence dünyasından ünlü isimler bir araya geliyor.TED konuşmacılarının deneyimleri, etkili bir sunum yapmak için ideal sürenin 20 dakikanın altında olduğunu göstermiştir. Bu yüzden TED, kişisel deneyimleri büyük kitlelere etkileyici bir şekilde aktarmak için geçen seneye kadar 18 dakika süre vermiştir. Ancak dinleyicinin ilgisini canlı tutmak için belirlenen bu süre, 2013'te yapılan TED Konferansı'nda 12 dakikaya düşmüştür. Yani bundan sonra TED konuşmacıları, söyleyeceklerini 12 dakikaya sığdıracaklar. İşte ünlü isimlerin eğitim rüyaları...

AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ
Okulların en önemli misyonu öğrencileri hayata hazırlamaktır. Ülkemizde 16 milyon öğrenciye verilecek tablet bilgisayar ile eğitim kalitesi giderek yükselecek. Benim rüyam: "Çocukların, çok kaliteli eğitim aldıkları bir dünya..."

KÜLTÜR BAKANI ÖMER ÇELİK
Eğitimle ilgili hayalini anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer?Çelik, benim rüyam: "Ortak değerlerimiz konusunda birbirimizi hırpalamadan yaşadığımız bir dünya ..." dedi

PROF. DR. DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN
Üniversite sınavının kaldırıldığı, çocukların yarış atı formatından çıkartıldığı, evrensel prensiplerle bezenmiş ve iyi insan olmayı öğreten bir eğitim sistemi hayal ediyorum. Bu sistemle; içlerindeki cevher ortaya çıkmış, sınırlarından ve zincirlerinden kurtulmuş, dünyaya umut olacak gençler bekliyorum. Benim rüyam: "İyi" insan yetiştiren bir eğitim sistemi."

PROF. DR. ZİYA SELÇUK
Çocuklarımızla ilgilenmeden önce, onları eğitenlere yönelip onların eksikliklerini kapatacak bir sistem kurmalıyız. Başa dönüp insan tabiatından anlatan, fıtratı öğreten, çocuğa farklı bakabilen bir eğitim alfabesine dönülmesini hayal ediyorum. Benim rüyam: "21. yüzyıl çocuklarına uygun eğitmenler yetiştirilmesi."

SALİH MEMECAN
Otomobil üretmiyoruz, otomobil tasarlıyoruz. Mimarlarımız muhteşem işlere imza atıyor. Ressamlarımızın eserleri dünyaca ünlü sergilerde başyapıt olarak sergileniyor. Biz de toplum olarak bunlarla iftihar ediyoruz. Benim rüyam: "Daha üretken ve sanatsal işler yapan çocuklar…"

PROF. DR. nbsp;ERHAN ERKUT
Türk insanındaki girişimci ruhun canlandırıldığı üniversiteler hayal ediyorum. Üniversitelerin sadece eğitim ve araştırma kurumları olmadığını, öğrencilerdeki girişimcilik yetkinliklerinin geliştirildiği yerler olarak da bireylere ve ekonomiye katkıda bulunabileceğini kanıtlamak istiyorum. Benim rüyam: "Türkiye'de daha fazla girişimci yetiştiren üniversiteler…"

NESLİHAN DEMİR
Ailelerin spora karşı ön yargılardan kurtulduğu, çocuklarının sporla birlikte eğitimlerini devam ettirdiği, bu sayede her branşta eğitimli sporcuların yetiştiği, dünyanın gıptayla baktığı bir ülke hayal ediyorum. Benim rüyam: "Eğitimli sporcuların yetiştiği bir Türkiye..."

ERCAN AKIŞIK
Bir sınıf hayal ediyorum. Çocuklarımızı sanatçı edasıyla yetiştiriyoruz. Kimi rolünü çalışıyor kimi enstrümanını çalıyor kimi de tuvallerin üzerinde boyalarla dans ediyor. Benim rüyam: "Sanat ile eğitimi aynı sınıfta buluşturmak."

MEVLÜT DİNÇ
Bir bilgisayar oyunu hayal ediyorum. Öyle bir bilgisayar oyun yapalım ki hem aileler güzel zaman geçirsin hem de bilgisayar oyunu ile eğitim olmaz diyenler utansın. Benim rüyam: "Tabuları yıkacak eğitim temelli bilgisayar oyunları."

ALEMŞAH ÖZTÜRK
Girişimcilik hamlesi başlattığımız bir Türkiye hayal ediyorum. Onlarca medeniyetin kültür mirasını taşıyan Anadolu'da yaşayan bizler, bu toprakların çeşitliliğine ve üretkenliğine inanıp bunları geliştirmeye çalışırsak hayalini kurduğumuz Türkiye'ye hep birlikte ulaşabiliriz. Benim rüyam: "Toprağımıza özgü girişimcilik ruhunun insanlarımıza yeniden kazandırılması."

LOKMAN AYVA
Özürlülerin evlerinden çıkarak hayata dahil olduğu, sistemlerimizin onlar için de çalıştığı bir ülkede yaşamak. Tüm kurumların el ele vererek özürlüler için yeni projelere imzalar attığı, insanlığın sorunlarını diyaloglarla çözerek savaşların, kavgaların olmadığı, farklılıklarından dolayı insanların dışlanmadığı bir dünya hayal ediyorum. Benim rüyam: "Farklılıklarımızdan fayda sağlayabileceğimiz bir ortam oluşturmak."

KIVANÇ amp; BURAK
Bizim rüyamız: "Üretkenliği öldürmeyen bir eğitim sistemi…"

RUKİYE ŞAHİN
Öğrencilerin ezberden ve dayatmadan uzak; sorarak, sorgulayarak ve yaşayarak öğrendiği bir eğitim sistemi istiyorum. Öğretmenin sadece anlatıcı olduğu ve çocukların masal gibi dinlediği, sınıfların artık nostalji olmasını dilediğim tertemiz düşlerim var. Benim rüyam: "Öğretmenin şevkle ders verdiği, gelecek için üreten, düşünen ve çalışan öğrencilerle dolu bir eğitim-öğretim ortamı…"

nbsp;Eğitimde hayallerini anlatacak
"TUKTUK" SEYYAHLARI RICK VE NICK
"Küresel anlamda bir eğitim kampanyası oluşturmak ve dünya liderlerinin bir an önce bütün dünyada eğitimin iyileştirilmesine yönelik bir yol haritası oluşturmasını sağlamak."

MUSTAFA MUHARREM
Eğitim sistemimizdeki yanlışlarımızı düzelterek çocuklarımızı geleceğin failleri hâline getirebiliriz. Eskiler "Kem alat ile kemalat olmaz" derlermiş. Yani eksik ve aksak aletle başarı yakalanmaz. Ben de gelecek için kemalat adına tüm kem aletleri sildiğimiz, yok ettiğimiz bir eğitim sistemi hayal ediyorum. Benim rüyam: "Mükemmel bir eğitim anlayışı için tüm yanlışları silmek…"

TV'den canlı nbsp;yayınlanacak
TEDxihlascollegeED etkinliğine katılamayanlar için TGRT HABER?TV gün boyunca konferansı canlı yayınlayacak. Etkinlik, ayrıca konferansın resmi web sitesinden de nbsp;(www.tedxihlascollege.com) bütün gün canlı olarak yayınlanacak. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...