Egemen Bağış'tan Economist'e 'münasebetsiz' çıkışı

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış'tan Economist'e 'münasebetsiz' çıkışı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Bağış, The Economist dergisinin yine bir münasebetsizlik yaptığını belirterek "Başmakale adı altına gizlenmiş tehdit ve ültimatomları kabul edemeyiz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, The Economist dergisine yönelik yazılı açıklamasında, derginin yine bir münasebetsizlik yaptığını kaydederek, "Fotoshoplu bir fotoğraf, bir sürü abartı ve uzun bir talep listesi. Acaba bu dergi en son ne zaman Türkiye'ye ve demokratik biçimde seçilmiş hükümetine bir şeyler dikte etmeye kalkmıştı ve acaba ne zaman bu kadar çok 'yapmalı/yapmamalı' fiilleriyle dolu bir yazı yazmıştı?" ifadesini kullandı.Türk hükümetinin sadece kendi vatandaşlarına hesap vereceğini vurgulayan Bağış, şunları belirtti: "Başmakale adı altına gizlenmiş tehdit ve ültimatomları kabul edemeyiz. 2011 seçimlerinde Türk halkını CHP'ye oy vermeye çağıran bu dergi değil miydi? O seçimin sonuçlarını hatırlatayım: AK Parti yüzde 50, CHP yüzde 25,9. The Economist editörlerinin vizyon ve anlayışında kesin bir sıkıntı var ve galiba bu derginin Türkiye'de okunmak için daha fazla çalışması gerekiyor. Bu dergi, demokratik biçimde seçilmiş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da karalamaya çalışmaktadır. Ağustos 2011'de İngiltere'de yaşanan Blackberry Ayaklanması'ndan da The Economist bu kadar keyif aldı mı, merak ediyorum."
"Fotoğraf oyunuyla neyi ima etmeye çalışıyor?"
The Economist'in kapağına taşıdığı padişah portresine de değinen Bağış, şunları kaydetti: "The Economist'in padişah portresini istismar etmesi ise zavallı ve cahilce bir eylemdir, hatta inceden inceye ima edilen ve haddi aşan bir tehdittir. O fotoğrafta yer alan portrenin aslı III. Selim'e aittir. Sultan Selim, yozlaşmış ve asi yeniçeri ordusunu lağveden reformcu bir padişahtır. Yeniçerinin yerini alacak modern bir ordu oluşturmaya çalışırken, yeniçeri ayaklanmış ve saraydaki bazı hain siyasetçilerin de katkısıyla Sultan Selim maalesef katledilmiştir. The Economist dergisi başbakanımıza yönelik bu basit fotoğraf oyunuyla neyi ima etmeye çalışıyor?
Bu vesileyle, Sultan Selim'i rahmetle anar, The Economist'in seçtiği bu portrenin sadece Türkiye hakkındaki genel cehaletinin bir yansıması olduğunu umarım."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...