Egemen Bağış, 'Halkın iradesini hiçbir tank bastıramaz'

Egemen Bağış, 'Halkın iradesini hiçbir tank bastıramaz'

GÜNDEM Haberleri

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır'daki darbeyi eleştirdi, askeri yönetime karşı direnen halka destek verdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır'daki darbeyi eleştirdi, askeri yönetime karşı direnen halka destek verdi. Yalova'daki bir etkinlikte konuşan Bağış, şunları söyledi: "Maalesef bu Ramazan ayı yaklaşırken darbe üstüne darbe yiyen İslam alemi, Mısır'dan gelen darbe haberleri ile bir kez daha üzüldü, bir kez daha yıkıldı. Ümit ediyoruz ki Mısır'daki kardeşlerimiz demokrasiyi bir an evvel yeniden orada inşa ederler ve milletin iradesini hiçbir tankın, hiçbir tüfeğin bastıramayacığını, bütün dünyaya bir kez daha gösterirler. Biz, köklü bir devlet geleneğine sahip olan Mısır'ın sıkıntıları çok çabucak atlatacağına inanıyoruz. Dualarımız Mısır halkı ile beraber. Mısır'daki kardeşlerimizle birlikte, inşallah onlar da hep beraber, elele, gönül gönüle verirler ve içlerine fitne sokmak isteyen o odakların oyununa gelmeden bir an evvel Mısır'ın sorunlarını çözerler. Orada askeri darbeye karşı direnen kardeşlerimize selam gönderiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...