Ege’den çıkış yok!

Düzenleyen:
Ege’den çıkış yok!

GÜNDEM Haberleri

Dağda tarumar olan terör örgütü PKK, turizm bölgelerini hedef seçti. Muğla’da 5 terörist etkisiz hâle getirildi. İçişleri Bakanı Soylu, hainlerin mülteci gibi gelip denizden Ege ve Akdeniz kıyılarına sızmaya çalıştığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok ciddi kayıplar alan terör örgütü PKK, eylem alanını kıyı bölgelerine kaydırdı. Muğla’da Cumhurbaşkanına suikast davasını kana bulamaya çalışan PKK’lıların yakalanmasının ardından operasyon başlatıldı. Köyceğiz ilçesinde 5 terörist etkisiz hâle getirildi.
Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen 7 kişilik PKK’lı terörist grubuna yönelik ortaklaşa operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi. 2’si ise kaçtı. Çatışmada bir binbaşı ayağından hafif şekilde yaralandı. Havadan da destek verilen operasyonlarda 3 tabanca, 6 el bombası ve 2 adet M-16 silah ele geçirildi. Bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile Bornova Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekipleri iz sürüyor. Köyceğiz-Muğla kara yolunda bazı vatandaşlar, araçlarından inerek bölgede güvenlik tedbiri alan jandarma ve polis ekiplerine ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak destek verdi.
Önceki gün de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmıştı. Meclis’te Ege bölgesindeki operasyonları değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristlerin denizden sızmaya çalıştığını duyurdu. Terör örgütün taktik değiştirdiğini ifade eden Soylu, PKK’nın uzun zamandır özellikle Amanoslar üzerinden Ege’de ve Akdeniz’e sızmaya çalıştığını, ülkenin ekonomik ve turizm tesislerine saldırmayı planladığını kaydetti. İçişleri Bakanı şunları dedi: Bunu burada ilk kez söyleyeceğim. Terör örgütü, son yöntem olarak da Irak’ın kuzeyinden, İran’dan ve Afrin hattından sızmalardan sonra başka bir yöntem arayışına girdi. Arayışı şu; Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler. Açık denizlere bir gemiyle gelip, oradan filikalarla, kayıklarla, botlarla sahile gelmek konusunda.
KARADENİZ’E DİKKAT
Şimdiye kadar Karadeniz’den yasa dışı göç olayına rastlanmadığına işaret eden Soylu önemli detaya dikkat çekti ve şunları söyledi: 13 Ağustos’tan itibaren Karadeniz hattında enteresan bir şekilde, bir talimatla birlikte göç başladı. Tedbir alındı. 12 Eylül’den itibaren göçler durduruldu. Türkiye, bu şekilde zaafiyete uğratılarak, başka tehditlerle de sarmalanmaya çalışılıyor.
PKK’nın Türkiye içinden örgüte eleman devşiremediğine işaret eden Soylu, geçen yıldan bu yıla kadar bu oranın yüzde 86 azaldığını söyledi. Soylu, bu yıl örgüte toplam 96 kişinin katıldığını tespit ettiklerini aktararak, geçen sene ise bu rakamın 600’ün üzerinde olduğunu ifade etti. Terör örgütünün, Irak, İran ve Suriye üzerinden Türkiye’ye terörist sızdırarak, yurt içinde yaşadığı zaafı ortadan kaldırmaya çalıştığını dile getiren İçişleri Bakanı Soylu, terör örgütüne katılımın, son 30 yılın en düşük düzeyinde olduğunu kaydetti.

Örgütlerin yeni üssü Lazkiye
Sınır hattını kontrol altına alan güvenlik güçleri örgüte nefes aldırmazken, PKK ve DHKP-C’nin Suriye’nin Lazkiye kentinde özel eğitim kampının olduğu ortaya çıktı. Daha önce Hatay sınır hattında DHKP-C ile koordineli çalışan, Mihraç Ural’ın elebaşılığını yaptı terör örgütü Acilcilerin 2013 yılında gerçekleştirdiği eylemle 52 kişi hayatını kaybetmişti. O dönem güvenlik ve istihbarat birimlerinin yaptığı araştırmada terör örgütünün bombaları ve düzenekleri Lazkiye üzerinden deniz yoluyla İskenderun’a getirdiği ve ardından Reyhanlı’da eylemi gerçekleştirdiği belirlenmişti. 
O dönemden itibaren DHKP-C ve PKK’nın Lazkiye-Afrin hattındaki hareketliliği mercek altına alınmıştı. Zira DHKP-C’nin Belçika’daki lideri Zerrin Sarı’da Yunanistan’daki eğitim kamplarını kapatıp Lazkiye’ye kaydırmıştı. PKK’nın da yeniden canlandırmaya çalıştığı terör örgütü MLKP ile yakın diyalogları olduğu ve eş zamanlı eylemler için Avrupa üzerinden talimatların geldiği tespit edilmişti. Güvenlik güçleri 43 günden bu yana PKK ve DHKP-C’nin bölgedeki hareketliliğini yakından takip altına aldığı için Muğla’daki olay önlenmiş oldu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...