Efkan Âlâ: O TIR Türkmenlere gidiyordu

Efkan Âlâ: O TIR Türkmenlere gidiyordu

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da içinde silah olduğu öne sürülen TIR'la ilgili açıklama geldi Bakan Efkan Âlâ, TIR'ın Suriye'deki Türkmenlere yardım götürdüğünü söyledi.

17 Aralık sonrası sosyal medya üzerinden başlayıp basın-yayın organları aracılığıyla sürdürülen kirli propaganda savaşları sürüyor. Bunun son örneği ise Hatay'da yaşandı. Önceki akşam saatlerinden itibaren dünyanın gündemine oturan "Bir TIR dolusu silahın Türkiye merkezli uluslararası bir yardım kuruluşu olan İHH tarafından Türkiye'den El Kaide'ye gönderilirken yakalandığı iddiası" hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Türkiye'deki gazetecileri kaynak göstererek haberi abonelerine duyuran yabancı medya kuruluşları, Türkiye'ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Haberle ilgili bilgilerin kesinlik kazanmadığı, bahsi geçen TIR'ın İHH ile ilgisinin olmadığı, içinde ne olduğunun bilinmediği belirtilse de yabancı yayın kuruluşları ilk haber üzerinden propaganda yapmayı sürdürdü. TIR ile ilgili gelişmeler, son kabine revizyonunda Meclis dışından İçişleri Bakanlığı'na atanan Efkan Âlâ'ya soruldu. Bakan Âlâ, dün gece önce sosyal medya sonra da bazı gazeteler üzerinden yayılan "İHH'ya ait silah dolu TIR Suriye'ye giderken yakalandı", "El Kaide'ye giden silah dolu TIR'da MİT görevlileri de var" iddiaları ve nbsp;bir gazetecinin, bu konuyla ilgili çelişkili açıklamalar geldiğini belirtmesi üzerine, "Çelişkili açıklama. Yapılacak bir şey yok. Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek" dedi. Âlâ, gazetecilere "Siz içini biliyor musunuz?" diye sordu. Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı da TIR'la ilgili iddialara şu cevabı verdi: "Suriye'ye giden her şeyi x-ray'den geçiriyoruz. Bu durumun bizimle ilgisi yok. İçişleri Bakanlığı ilgileniyor. Ama biz ihbar olsun olmasın Suriye'ye geçen her TIR'ı x-rayden geçiriyoruz."1000 TIR'LIK YENİ KAMPANYA
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da olayın hemen sonrasında yaptığı açıklamada, "İHH'ya ait olduğu söylenen TIR kesinlikle bize ait değil. Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz. Dava açacağız" demişti. Yıldırım dün Bakan Ala'nın açıklamasının ardından Suriye'ye 1000 TIR'lık bir yardım filosu çıkarmak için kampanya başlattıklarını açıkladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...