Edoğan Adıyaman'dan uyardı, 'Alevi kardeşlerim oyuna gelmeyin'

Edoğan Adıyaman'dan uyardı, 'Alevi kardeşlerim oyuna gelmeyin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Tayyip Erdoğan, karanlık güçlerin yine devreye girdiğini belirterek, birlik beraberlik mesajları verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen ekim ayından itibaren ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerinin içinde olduğu bir kirli senaryonun Türkiye'de sahnelenmek istendiğini söyledi. Adıyaman'da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye genelindeki bütün Alevi kardeşlerime özellikle sesleniyoruz. Sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Her türlü tahrikler yapılıyor. Kirli bir el ana muhalefet partisini maşa olarak kullanıp huzursuzluk çıkarmaya çalışılıyor. CHP tarihinde acaba kaç tane cem evi açılmıştır. CHP ile mukayese edilmeyecek destekleri biz verdik. Dersim'in hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. Bizim huzurumuzu kimse kaçıramaz" dedi. Alevi ve Sünnilerin bu topraklar üzerinde bir olduğunu vurgulayarak "Kökü dışarıda olan, ipini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına gelmeyecek, tuzaklara düşmeyeceğiz" diye konuşan Erdoğan, "Kahramanmaraş'ın, Çorum'un, Sivas'ın, Gazi Mahallesinin o derin acılarını o büyük acılarını bize tekrar yaşatmak isteyenlerin tuzaklarını tek tek bozmak zorundayız" ifadesini kullandı.
Erdoğan, sandıktan netice alamayanların, başka yollara başvurarak milletin huzurunu kaçırmaması gerektiğini belirterek, "Burası ne Mısır'dır, ne Suriye'dir...Türkiye'de sandık sonuçlarının ayaklar altına alma dönemi kapandı. Halka rağmen iktidar mümkün değildir" dedi. Çözüm sürecini de değerlendiren Başbakan, huzur ve kardeşlik ortamını sabote edenin tarihi vebalin altında kalacağını belirterek, "Doğu'nun, Güneydoğu'nun kanı üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlar, rant devşirenler, tuzaklarda maşa olanlar bunun hesabını veremezler... Bu 780 bin metrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorsa buyursunlar oraya gitsinler" diye konuştu.


nbsp;Edoğan Adıyaman'dan uyardı, 'Alevi kardeşlerim oyuna gelmeyin'

ADIYAMAN'A 900 MİLYON LİRALIK AÇILIŞ
Başbakan Erdoğan Adıyaman'da yaklaşık 900 milyon liraya malolan aralarında Adıyaman Havalimanı'nın da bulunduğu tesislerin açılışını yaptı. Açılışa Erdoğan'a eşi Emine Hanım ve kızı Sümeyye ile Bakanlar; Binali Yıldırım, Mehmet Şimşek, Nabi Avcı, Taner Yıldız, Fatma Şahin ve Mehdi Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik katıldı.



nbsp;Edoğan Adıyaman'dan uyardı, 'Alevi kardeşlerim oyuna gelmeyin'

Hakan Şükür'ün davetine eşi Emine Hanım'la katılan Erdoğan, bir ara yanına gelen Acun Ilıcalı ve Murat Boz ile sohbet etti.


Erdoğan ailesi Hakan Şükür'ü mutlu gününde yalnız bırakmadı

Adıyaman'dan akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün oğlu Ömer Şükür'ün Hilton Oteli'ndeki sünnet düğününe katıldı. Gazetecilerin alınmadığı törene spor, sanat ve siyaset camiasından çok sayıda davetli iştirak etti..



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...