Edirne'ye yürüyen sığınmacılar, Esenyurt sapağında durduruldu

/ Kaynak: AA
Edirne'ye yürüyen sığınmacılar, Esenyurt sapağında durduruldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Avrupa'ya gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'ndan Edirne istikametine yürüyüşe geçen sığınmacılar polis tarafından durduruldu.

Edirne'ye yürüyerek gitmeye çalışan aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu yaklaşık 500 sığınmacının yolu güvenlik güçlerince Esenyurt sapağında kesildi. Yan yollara geçerek barikatı aşan bazı sığınmacılar, polis tarafından yeniden yol kenarına alındı. Güvenlik güçleri, sığınmacıların çevresini sararak ilerleyişini engelledi. Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Mustafa Balbay ve Nurettin Demir de bölgeye geldi. Balbay, sığınmacılarla ilgili güvenlik güçleriyle görüştü. Yetkililer, sığınmacıların Edirne'ye gidemeyeceğini ya kamplara ya da diğer şehir merkezlerine gönderilebileceğini söyledi. Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılardan 22 yaşındaki Mahmut Şaban da gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'den İstanbul'a geldiğini belirterek, daha iyi yaşam şartlarına kavuşmak için Avrupa'nın herhangi bir ülkesine gitmek istediğini ifade etti. Sığınmacıların bölgedeki bekleyişi devam ediyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...