Edirne'de dehşet gecesi: 1 ölü, 3 yaralı

/ Kaynak: İHA
Edirne'de dehşet gecesi: 1 ölü, 3 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Edirne'de eğlence mekanında çıkan kavgada 1 kişi vurularak ölürken, aynı kişinin saldırılarında biri ağır 3 kişi yaralandı.

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Esetçe beldesinde bir eğlence mekanında çıkan kavgada bir kişi silahla vurularak ölürken, olayın devamında aynı kişi tarafından yapılan silahlı saldırılarda Kocahıdır beldesinde biri ağır 2 kişi, Aliço Pehlivan köyünde bir kişi yaralandı. Zanlı ise Koyuntepe beldesinde jandarma ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İpsala'ya bağlı Esetçe beldesi girişinde bulunan Şenol S.'ye (44) ait içkili eğlence mekanına giden İmdat Erkenci (45), burada bir süre oturduktan sonra iş yeri sahibi Şenol S. ile tartışmaya başladı. Çıkan tartışma, eğlence mekanının giriş kapısında kavgaya dönüştü. Kavganın ardından mekandan dışarı çıkan Erkenci, arkasından yaklaşan Şenol S. tarafından 7 el ateş edilerek ağır yaralandı. Şenol S. kayıplara karışırken, 7 mermiden 6'sı kalbine ve karnına isabet eden İmdat Erkenci, kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi'de kurtarılamadı.

Keşan Devlet Hastanesi'ne akın eden yakınları gözyaşlarını tutamazken, Erkenci'nin eşi ve çocukları ise sinir krizi geçirdi. Öte yandan acil serviste toplanan kalabalık nedeniyle Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hastanenin önünde nöbet tuttu.
İmdat Erkenci'nin cesedi, Keşan Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evli ve 2 çocuk babası olan İmdat Erkenci'nin kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

GÜNDÜZ DE TERÖR ESTİRDİ

Olayın ardından kayıplara karışan Şenol S. ise jandarma ekiplerince aranmaya başlandı. İddiaya göre, geceyi Enez'de bir otelde geçiren şahıs, buradan taksiyle ayrıldı. Esetçe beldesi ve Aliço Pehlivan köyüne uğrayan zanlı, burada cinayeti işlediği tabanca ile tedbirsiz bir şekilde ateş açmaya başladı. Bu sırada kahvehanede oturan N.E., mermiden seken parçalarının boğazına isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Aliço Pehlivan köyünün ardından Kocahıdır beldesine geçen şahıs, saat 14.00 sıralarında cuma namazından çıkan ve aralarında husumet bulunduğu öğrenilen Yüksel Akduğan ile Mustafa Akduğan'la karşılaştı. Şenol S., daha sonra ise Yüksel ve Mustafa Akduğan'a ateş açtı. Şahsın silahından çıkan kurşunlardan bir tanesi Mustafa Akduğan'ın karnına, diğer kurşun ise Yüksel Akduğan'ın kalçasına isabet etti. Daha sonra aracına binen Şenol S.'nin Koyuntepe köyü istikametine kaçtığı iddia edildi. Olayın ardından olay yerinde bulunan araçlar tarafından alınan 2 yaralıdan Yüksel Akduğan, Esetçe beldesi girişinde olay yerine gelen ambulansa teslim edildi.

Keşan Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan Mustafa Aduğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Yüksel Akduğan'ın ise durumunun ciddiyetini koruması üzerine acilen ameliyata alındığı kaydedildi. Yüksel Akduğan'ın ameliyatının uzun sürdüğü, hayati tehlikesinin ise devam ettiği belirtildi. nbsp;

KOYUNTEPE BELDESİ GİRİŞİNDE YAKALANDI nbsp;
Olayların faili Şenol S., uzun süren kovalamacanın ardından jandarma ekiplerince Koyuntepe köyü girişinde yakalanarak gözaltına alındı. İpsala İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen zanlının mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yaşanan olayda hayatını kaybeden İmdat Erkenci, Esetçe beldesinde toprağa verildi. Çok sayıda yakınının katıldığı cenazeye, ayrıca 2012 yılında Birlik Sanayi Sitesi'ndeki bir gece kulübünde meydana gelen olayda bir kişinin ölümüne neden olan ve Edirne Kapalı Cezaevi'nde yatan İmdat Erkenci'nin kardeşi Ali Erkenci de alınan özel izinle katıldı. Şahsın cenazesi, jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı Esetçe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Esetçe Mezarlığına defnedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, jandarma ekipleri gün boyunca olayın yaşandığı içkili eğlence mekanında nöbet tuttu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...