Ebru Özkan kimdir? Nereli, kaç yaşında ve neden gözaltına alındı?

Düzenleyen:
Ebru Özkan kimdir? Nereli, kaç yaşında ve neden gözaltına alındı?

GÜNDEM Haberleri

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye'ye dönmek üzereyken İsrail'de gözaltına alınan Ebru Özkan kimdir? İsrail askeri mahkemesinin şartlı tahliye kararı sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve Türkiye'ye dönen Ebru Özkan'ın kim olduğu merak ediliyor. Ebru Özkan kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Neden gözaltına alındı?

İsrail askerleri tarafından Kudüs ziyareti sonrası Türkiye'ye dönmek üzereyken gözaltına alınan Ebru Özkan, büyük gündem oluşturmuştu.  Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra şartlı tahliye edilen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve 16 Temmuz'da Türkiye'ye dönen Ebru Özkan'ın kim olduğu merak ediliyor. Ebru Özkan kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Neden gözaltına alındı? İşte merak edilenler...

EBRU ÖZKAN KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan,1991 yılında dünyaya geldi. Lisansını sosyoloji bölümünde tamamlayan ancak özel bir şirkette sekreter olarak çalışan Ebru Özkan, Kudüs’e daha önce de gitmiş. Kızının hayatından endişe eden Ebru Özkan'ın babası, diğer kızı Elif Özkan'ın Twitter hesabından bir video yayınlayarak yetkililerden yardım istemişti. Ebru Özkan, "Hamas'a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve 'düşman bir tarafın' gönderdiği parayı ülkeye sokmak" şeklinde 4 ayrı suçlamayla yargılanıyordu. Türk vatandaşı Ebru Özkan, 12 Temmuz’da İsrail askeri mahkemesinin şartlı tahliye kararı sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...