E- OKUL VELİ GİRİŞ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (Takdir, Tesekkur hesaplama robotu)

E- OKUL VELİ GİRİŞ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (Takdir, Tesekkur hesaplama robotu)

GÜNDEM Haberleri

E OKUL Veli Bilgilendirme giriş sistemine nasıl ulaşabilirsiniz. 2015 E okul hakkında ve e-okul veli girişi hakkında tüm detaylar haberimizdedir.

E OKUL Veli Bilgilendirme giriş sistemine nasıl ulaşabilirsiniz. 2015 E okul hakkında ve e-okul veli girişi hakkında tüm detaylar haberimizdedir. MEB E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş detayları haberimizde... Her sene yıl sonu veliler ve öğrenciler merak karne notlarının ve sözlü notlarının açıklanmasını bekliyor. E Okul Veli Giriş Bilgilendirme Sistemi üzerinden karne ve sözlü notu sorgulamak için haberimizin detayına bakın. Okulların kapanmasına az bir süre kala e okul üzerinden karne notunuzu da hesaplayabilirsiniz. E OKUl detayları için tg.com.tr'yi takip edin. E - OKUL ve takdir teşekkür hesaplama bilgi detayları için haberimize bakınız.e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, internet çağının gereklerine yanıt verebilmek amacıyla kurulmuş bir portaldır. e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ndeki ana hedef, velinin ilköğretimde okuyan öğrencisi hakkındaki bilgileri, okula gitme zorunda kalmadan, online olarak öğrenebilmesini sağlamaktır.

Milli Eğitim hizmetlerinin planlanması, yürütülmesi, koordinasyonu, denetlenmesi ve hizmetlerle ilgili her türlü idari faaliyetleri yürüten bakanlık. Maarif Vekaletimilli eğitim bakanlığıOsmanlı Devleti zamanında medreseler açılıncaya kadar teşkilatlı eğitim kurumları yoktu. Devlet yönetim teşkilatı içinde de eğitim ve öğretim işleriyle ilgili bir kamu görevlisi bulunmuyordu. Fatih Sultan Mehmed döneminde bu mesele ele alınmış ve Fatih Kanunnamesi'nin özel hükümlerine göre Meşihat (Şeyhülislamlık) makamı, eğitim ve öğretim işlerinde en yetkili makam olmuştur. Sonraları vakıf olarak yaptırılan medreselerle sıbyan mektepleri özel vakıflar tarafından yönetilmiş 1826 yılında ise, Evkaf-ı Hümayun Nezareti kurulmuş ve eğitim-öğretim kurumları Tanzimata kadar bu nezaret tarafından yürütülmüştür. O devirdeki medreseler, Osmanlı Devletinin yükselmesine, dünyaimparatorluğu haline gelmesine sebep olmuşlardır. Varlıklarıyla tarihimize şeref levhaları yazdıran ünlü din ve devlet adamları, din ve fen alimleri, hep medreselerden yetişmiştir.

Tanzimatın ilanından sonra Mekatib-i Umumiye Nezareti kurulmuş, eğitim ve öğretim kurumları vakıflardan alınarak bu yeni kuruluşa bağlanmıştır. Sonra 28 Şubat 1856 yılında Maarif-i Umumiye Nezareti kurulmuş, eğitim ve öğretim işlerinden sorumlu bir nazır (bakan) hükümet içinde yer almıştır. 4 Mayıs 1920 tarihinde de Maarif Vekaleti kurulmuş ve 1926 yılında 789 sayılı Maarif Teşkilatına Dair Kanun çıkarılmıştır. Bakanlığın çalışmaları 10 Haziran 1933'te çıkarılan 2287 sayılı kanunla yeniden düzenlenmiş ancak, hizmetin daha sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi için, çağın şartlarına uygun olarak çeşitli tarihlerde ek ve değişik kanunlarla kararnameler yayınlanarak, teşkilat günümüzdeki şeklini almıştır.Milli Eğitim Bakanlığı, müstakil bir bakanlık olan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 13.12.1983 tarihinde birleştirilerek Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ismini aldı. 31.3.1989 tarihinde gençlik ve spor teşkilatı, Milli Eğitim'den ayrılıp bir devlet bakanlığına bağlandı. Böylece ismi tekrar Milli Eğitim Bakanlığı oldu.

Bakanlığın görevleri: Türk milli eğitiminin temel amaçları, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak; milli ahlaki, insani üstün değerlerini geliştirmek; milletimizi hür düşüncenin, ilme inanmış, şahsi teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir anlayış içinde bilgi, teknik, sanat ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, bulucu, seçkin bir ortağı haline getirmektir. Bu ülküye ulaşmak için her yaştakileri eşit eğitim imkanları içinde istidad ve kabiliyetlerine göre en üstün seviyede yetiştirmek; milletimize ve insanlığa faydalı, iyi ve verimli yurttaşlar haline getirmek; sosyal ve ekonomik kalkınma programlarının uygulanması için gereken çeşitli vasıftaki insan gücünü hazırlamaktır. Bu amaçlara ulaşmada en önemli unsur olan dinine saygılı, örf ve adetlerine bağlı, milletini seven, ilme gönül vermiş, fedakar ve çalışkan öğretmenleri yetiştirmek, uygulamayı kolaylaştıran gerekli kanun, tüzük, yönetmelik ve programları yapmaktır.

Bakanlığın Milli Eğitimle ilgili temel birimleri: Okul Öncesi ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü: Okul öncesi ve temel eğitimi gerçekleştirme işini görür. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü: Orta öğretimle ilgili eğitim, öğretim ve yönetim işlerini yürütür. Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü: Devlet hesabına yabancı ülkelerde öğrenim, doktora, ihtisas yapacak olanlarla bilgi, görgü ve ihtisaslarını arttırmak üzere yabancı ülkelere gönderilecek öğretmen ve memurlarla ilgili işlemleri yapar. Dış İlişkiler ve Yurtdışı Eğitimi Genel Müdürlüğü: Yabancı ülkelerdeki Türk işçi çocuklarının, bulundukları ülkenin, eğitim imkanlarından faydalandırılması ve Türk kültürü ile bağlarının sürdürülmesi imkanını sağlar. Yurtdışına gönderilecek öğretmenlerin seçimini yapar. Din EğitimiGenel Müdürlüğü: Yetişkin ve bilgili din eğitimcilerini yetiştirmek için gerekli okul ve kursları açar. Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü: Teknik okullarla ilgili işler yapar. Kız Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü: Kız sanat enstitülerinin, akşam sanat okullarının, eğitim, öğretim ve yönetim işlerini düzenler. Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü: Her yaştaki yurttaşların okuma, yazma öğrenmesini sağlar. Halk eğitim merkezlerini yönetir. Çıraklık Eğitimi Genel Müdürlüğü: Mesleki ve teknik açık öğretim okullarını açar. Çırak, kalfa ve ustaların genel ve mesleki eğitimleri için gerekli tedbirleri alır. Ticaret ve Turizm Eğitim Genel Müdürlüğü: Ticaret ve turizm okullarını ve kursları, otelcilik ve sekreterlikte turizm öğrenimi veren kurumları açar. Özel Öğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı: Her derece ve türdeki özel okulları açar. Bunların eğitim, öğretim, yönetim işlerine bakar. Özel Eğitim Dairesi Başkanlığı: Korunmaya ve özel eğitime muhtaç çocuklar için okullar ve yetiştirme yurtları açar. Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı: Milli eğitim personelinin bilgi, kabiliyet ve verimliliğini arttırmak için hizmetiçi eğitim programlarını düzenler, kurs ve seminerler açar. beden Eğitimi ve izcilik Dairesi Başkanlığı: İlkokul, ortaokul ve liselerde beden eğitimi derslerinin geliştirilmesini ve sevdirilmesini sağlar.Bakanlığın eğitim hizmetlerini bu temel birimlerin yanısıra, denetim ve danışma birimleri de yardımcı birim olarak destekler. Bunlar da: Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Mesleki Teknik Etüd ve Programlama Dairesi Başkanlığı, MeslekiTeknik Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Bakanlık Müşavirliği, Savunma Sekreterliği, Teşkilat ve Kadro Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı olup bakanlığın denetim ve danışma birimlerini meydana getirir.

Ayrıca Personel Genel Müdürlüğü, Yayınlar Genel Müdürlüğü, Genel Sekreterlik, Özel Kalem Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İşletme ve Donatım Dairesi Başkanlığı, Eğitim Araçları Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, İnşaat-Emlak Dairesi Başkanlığı, muhasebe Dairesi Başkanlığı, hizmetiçi yardımcı birimleridir.Bakanlık, illerde İl Milli Eğitim Müdürlükleri, ilçelerde ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile temsil edilir.Bunlar, il, ilçe, bucak ve köylerdeki eğitim kurumlarının dengeli, sağlıklı işleyişlerini sağlar.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ TIKLA

nbsp;e-okul Veli Bilgilendirme Sisteminin temel hedefleri, velilerin, internet üzerinden ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilerin ders notlarını, devamsızlıklarını, ödevlerini, sağlık problemlerini ve öğrenci hakkında tüm detayları takip etmelerini sağlamaktır. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. Öğrenciler ve veliler karne notlarını merak ediyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş detayları haberimizde. E-Okulda bu aralar trafik iyice yoğunlaştı. Okulların ilk döneminin bitmesine az zaman kala e-Okul'da öğrenciler son notlarını takip etmek için çok fazla zamanlarını harcıyorlar. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine (VBS) giriş ekranı ile bir çok lise ve ilköğretim bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

E-OKUL'DA HANGİ BÖLÜMLER YER ALIYOR

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde bulunan ana başlıklar; duyurular, ders programı, devamsızlık bilgileri, not bilgileri, sınav ve proje bilgileri yer almakta.

SİSTEME GİRİŞ NASIL YAPILMAKTA?

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş için birinci olarak, İçişleri Bakanlığı, öğrenciye, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı TC Kimlik Numarısı ile yapılabilmekte. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullandırılabilmektedir.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girebilmek için ikinci olarak, öğrencinin öğrenim gördüğü okulun okul numarasının yazılması gerekmektedir.Sisteme giriş için üçüncü olarak da aşağıdaki kutucuya, sistem tarafından otomatik olarak verilen güvenlik numarasının girilmesi gerekmektedir.

E OKUL ARTIK MOBİLDE

Milli Eğitim Bakanlığı bir ilke daha imza atarak, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni veliler için mobil cihazlarda da kullanılabilecek hale getirdi. Artık, ios veya android işletim sistemi olan cep telefonları ve tabletlerle e Okul'a giriş sağlanabilecek...

NELER ÖĞRENİLİR?

e-Okul Duyurular ile: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,

e-Okul Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

e-Okul Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

e-Okul Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

e-Okul Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

e-Okul Öğrenci T.C. Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı nuaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

e-Okul Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

NASIL SORGULANIR?

Öğrenci yada Veli e okul'un sağladığı bilgilere nasıl ulaşır.

1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.

2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.

3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Okullar açıldı. Eskiden böyle şeyler yoktu, ama şimdi veliler çocuklarını e okul ile takip ediyor. Çocuklarının devamsızlıklarını ve ders notlarını görebilen veliler, SBS sonuçlarını da e-okul vasıtasıyla öğreniyorlar. Teknoloji geliştikçe her şey daha bir kolay, daha bir güzel oluyor. İşte bunun son örneği e okul. Öğrenci velileri çocuklarının okul durumlarıyla ilgili son duruma e okul vasıtasıyla ulaşarak, içleri ferah bir şekilde her şeyi öğrenebiliyorlar.

E-OKUL HAKKINDA

e-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

e-Okulun Kapsamı

* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

e-Okulda Neredeyiz?

* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

e-Okulda Neler Olacak?

* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.

* Orta ve uzun vadede ise öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin sistemden alınabilmesi, aşı kartlarının sisteme işlenmesi gibi, bir ilköğretim okulunda öğrencilerle ilgili olarak yapılan tüm iş ve işlemleri yapabilmek için oldukça detaylı ekranlar eklenecektir.

* Ayrıca sistem öğrenci velilerine de açılacak olup, bir öğrenci velisinin öğrenciye ait notları, gelişim raporlarını ve devamsızlık durumunu internet üzerinden takip edebilmesi sağlanacaktır.


E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

E-Okul öğrenci girişi uygulamasını kullanmak için ilk olarak yazının sonunda yer alacak olan linke tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada sizden iki bilgi istenecektir. Bu bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ile yine öğrencinin öğrenci numarasıdır. Bu bilgilere sahipseniz ilgili alana girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra artık velisi olduğunuz öğrenci hakkında devamsızlık bilgisine ulaşabilirsiniz. Bunun yanında ulaşabileceğiniz bir diğer bilgi ise öğrencinin sınav sonuçları bilgisidir. E-Okul öğrenci girişi yaptıktan sonra sistem bu bilgileri size sunmaktadır.


E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve yöneticiler tarafından kullanılan ve öğretmenlerin öğrencilerin notlarını bu sistem üzerinden girdikleri bir uygulamadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine ulaşmak için yazının sonunda verdiğimiz linke tıklayınız. Açılan sayfada giriş kodu kısmına kutucukta bulunan rakamları giriniz. Ardından kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriniz. Ardından giriş butonuna tıklayınız. Bu şekilde E-Okul yönetim bilgi sistemi kullanıcı girişine ulaşmış olacaksınız.Okulların ilk dönemin bitmesine 2 haftadan kısa bir süre kaldı. Öğrenciler ve ailelerin heyecanı giderek artıyor. Öğrenciler karne telaşında tatkdir ve teşekkür telaşı yaparken aileler ise bu heyecanı çocuklarıyla birlikte yaşıyorlar.

Öğrencilerin takdir-teşekkür belgesi alıp almayacakları düşüncesi öğrencileri sarmış durumda. Şu sıralar internet ortamında aratılan en çok kelimlelerden biri de şüphesiz teşekkür hesaplama işlemleri oluyor.Öğrenciler ise bu işlemi e-Okul üzerindeki notları not hesapmama motorlarına girerek kolatlıkla yapabiliyorlar.İlköğretim 4.5.6.7. ve 8. sınıflar ile 9.10.11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler birinci yarıyıl son yazılı sınav notlarını almaya başladılar. Şimdi herkesTakdir mi yoksa Teşekkür Belgesmi alacağını merak etmeye başladı bu meraklarını gidermek için linkleri sizlerle paylaşacağız.

İlköğretim Takdir Teşekkür Hesaplama içi TIKLA nbsp;

Öğrenci kardeşlerimize büyük hizmet Yeniulke.net eğitim editörleri tarafından hazırlanan "Takdir Teşekkür Hesaplama" robotu sitemizde! Girmiş olduğunuz notlarla 9. -10.-11. ve 12. sınıf öğrencilerin sınıf geçme durumlarını %90'a yakın bir oranla online olarak hesaplamaktadır. Robotun sizlere sunmuş olduğu not ortalaması anı zamanda lise ortalamasıdır.Sınıf Geçme Hesaplama yani Takdir Teşekkür Hesaplama robotu aşağıda verilmiştir. nbsp;

LİSE PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLA nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...