'Düzenleme yeni değil, 33 yıldır yürürlükte'

'Düzenleme yeni değil, 33 yıldır yürürlükte'

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığının “ülkenin idari bölümlere ayrılması” yetkisi “eyalet” tartışmasına yol açtı. Bakanlık iddialara tepki gösterdi. Görev tanımının 1985’ten beri yürürlükte olduğu belirtildi.

Haber Merkezi ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçildikten sonra yayımlanan Cumhurbaşkanlığı 1No’lu Kararnamesi ile bakanlıkların teşkilatlanmalarına yer verildi. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı’nın görevleri arasında yer alan  “Ülkenin idari bölümlere ayrılması, il ve ilçelerin genel idarelerini düzenlemek” hükmü  bazı çevreler tarafından “eyalet” iddialarının gündeme taşınmasına neden oldu. Tartışmalar üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı, eksik ve yanlış bilgi içerdiği belirtildi. Açıklamada, “1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirtilen görev, 1985 tarihli kaldırılan İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’da yer alan görev ve yetkilerin tekrarından ibaret olup, yeni bir düzenleme değildir. 1985 sayılı kanunda da sözü edilen görev ve yetkiler, il ve ilçe mülki sınırlarının belirlenmesi ve sınır uyuşmazlıkların giderilmesi amacına ilişkindir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...