Dünya liderlerinden taziye mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya liderlerinden taziye mesajı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin yüreğini yakan İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin Azerbaycan, KKTC, Ukrayna ve ABD'den taziye mesajları yayımlandı.

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı patlama sonrası dünya liderlerinden taziye mesajları geldi. 

UKRAYNA: DOST TÜRK HALKININ ACISI BİZİM ACIMIZDIR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da yaşanan patlamanın ardından sosyal medya hesabında taziye mesajı yayınladı.

Zelenski Twitter'da yaptığı paylaşımda:

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır.

AZERBAYCAN'DAN TAZİYE MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ithafen yazdığı mesajında "Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak taziyede bulundu, patlamaya ilişkin bilgi aldı.

KKTC'DEN KINAMA

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi ve Türkiye'nin huzur ve istikrarını hedef alan tüm hain saldırıları lanetledi.

ABD'DEN TAZİYE MESAJI

ABD Ankara Büyükelçiliği, "ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz." mesajını yayımladı. 

PAKİSTAN'DAN TAZİYE MESAJI

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul’un merkezinde İstiklal Caddesi'nde patlama yaşandığını öğrendiğini belirterek, "Pakistan hükümeti ve halkı, hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye halkına taziyelerini iletiyor ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dualarını gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg'den taziye mesajı

NATO'DAN TAZİYE MESAJI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama için taziye dileklerini ileterek, NATO’nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

AB'DEN TAZİYE MESAJI

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini ileterek, üzüntü verici bu zamanda Türk halkının yanında olduklarını ifade etti.

FRANSA'DAN TAZİYE MESAJI 

Fransa Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından İstanbul’daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Fransa, terörizme karşı Türkiye'yle dayanışma içindedir” dedi.

İstanbul’daki bombalı saldırının ardından Fransa Dışişleri Bakanlığı, taziye mesajı yayınladı. Bakanlık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Çok sayıda can kaybına yol açan İstanbul’daki bombalı saldırının ardından Türkiye’ye ve saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine en içten taziyelerimizi sunarız. Fransa terörizme karşı Türkiye ile dayanışma içindedir” denildi.

YUNANİSTAN'DAN TAZİYE MESAJI

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından İstanbul’daki patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, “Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan terörü kesin bir dille kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

KATAR, FİLİSTİN, LİBYA VE İSRAİL'DAN TAZİYE MESAJI

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti.

Al Sani, patlamada hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Ülkesinin kardeş Türkiye ve halkının yanında olduğunu ifade eden Al Sani, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını korumak için aldığı tüm tedbirleri desteklediklerini, şiddet ve terör eylemlerini, masum sivillerin hedef alınmasını kesin bir şekilde reddettiklerini vurguladı.

Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Taksim'deki patlamayı kınadı.

Abbas taziye mesajında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini sundu.

Abbas, başta patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri olmak üzere Türk halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

İsrail

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da masum sivilleri hedef alan alçak bombalama haberiyle sarsıldım." ifadesine yer verdi.

Herzog, İsrail halkı adına Türk dostlarına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerini ilettiğini belirterek, "Tüm dünya teröre karşı müşterek ve kararlı bir duruş sergilemelidir." ifadesini kullandı.

Herzog, paylaşımını Türkçe olarak da yayınladı.

Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da bugün meydana gelen menfur terör saldırısıyla ilgili İsrail hükümeti adına Türkiye halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini" kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk hükümetine desteklerini ileten Lapid, "Terörün başını kaldırdığı her yerde tüm gücümüzle birlikte savaşacağız." ifadesini kullandı.

Libya

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yayımladığı taziye mesajında, "İstanbul'daki menfur patlamadan dolayı Türk halkı ve yönetimine taziyelerini ilettiklerini belirtti.

Türkiye'de yaşayan Libyalıların durumunu da yakından takip ettiklerini aktaran Dibeybe, kardeş Türk halkının yanında olduklarını bildirdi.

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah el-Lafi de yayımladığı mesajda, "İstiklal Caddesi'nde masum insanlara karşı yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri de patlamada hayatını kaybedenler için Türkiye hükümetine ve halkına taziye dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...