Dünya, Erdoğan'ın Barzani'ye söylediği sözleri konuşuyor: Felç edebilir

Düzenleyen:
Dünya, Erdoğan'ın Barzani'ye söylediği sözleri konuşuyor: Felç edebilir

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Vana bizde. Kapattığımız anda o iş de bitti." sözlerini analiz eden El Cezire, Kuzey Irak için '"Felç edici olabilir." yorumunda bulundu.

Irak Kürt Bölgesi'nde gerçekleştirilen Barzani'nin referandumuna komşu ülkelerce gösterilen tepkiler ve uygulamaya konulan yaptırımlar dikkat çekiyor. Türkiye'nin Erbil'e petrol konusunda yaptığı uyarıları yansıtan yabancı medya organlarından El Cezire İngilizce, Ankara'nın Iraklı Kürtleri petrol ticaretinde "felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit ettiği" yorumunu yaptı.

FELÇ EDİCİ KISITLAMALARLA TEHDİT ETTİ

El Cezire İngilizce, "Türkiye, Iraklı Kürtlerin Ankara'yı alarma geçiren referandumunda Bağdat'tan bağımsızlığı desteklemeleri ardından petrol ticaretinde potansiyel olarak felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit etti" sözlerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Giriş çıkış kapatılacak. Bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...