Dün serbest bırakılan 22 asker tutuklandı

Düzenleyen:
Dün serbest bırakılan 22 asker tutuklandı
GÜNDEM Haberleri

Darbe gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde bulunan ve olaylar sırasında tanklara gizlendiği belirtilen 22 asker, dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak savcılığın yaptığı itiraz nedeniyle yeniden hakim karşısına çıkan askerlerin 22’si de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Askerler dün ki ifadelerinde komutanları tarafından tatbikat için çıkarıldıklarını ve komutanları tarafından vatandaşa silah sıkmaları konusunda zorlandıklarını ileri sürmüş, bir polis memurunun kendilerine "Size bir şey olursa ben de kafama sıkarım" demesi üzerine teslim olduklarını söylemişlerdi.

SERBEST BIRAKILMIŞLARDI

Mahkeme, dosya kapsamı, mevcut delil durumu, şüphelilerin emir komuta zinciri içerisindeki görev ve konumlarını dikkate alarak serbest bırakılmalarına karar vermiş şüpheliler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...