Duayen gazeteciler ve yazarlar iftarda buluştu

Duayen gazeteciler ve yazarlar iftarda buluştu

GÜNDEM Haberleri

Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen Basın Bayramı kutlaması bu yıl İstanbul Erkek Lisesi bahçesinde kurulan Marmara Kıraathanesi'nde gerçekleştirildi.

Yıllarını gazeteciliğe vermiş duayen gazeteci ve yazarlarla, iş adamları ve çalışan gazeteciler Tarihi Marmara Kıraathanesi'ndeki Basın Bayramı'nda biraraya geldi. Basının doğduğu yer olan Bab-ı Ali'de sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünün nbsp;kutlandığı geceye ev sahipliği yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bab-ı Ali'yi canlandırmak istediklerini ifade ederek, "Maksadımız anıları canlandırmak. Burayı bir basın kültür merkezine çevirmek. İleride bunun da gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi. İftar programına katılan nbsp;AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, basının zamanla daha iyi bir noktaya geleceğini belirterek, "AB standartlarında bir medyaya kavuşmak umuduyla" diye konuştu. Sansürün kaldırılmasının önemli olduğunu vurgulayan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ise, "Türkiye 100 küsûr senedir sansürü kaldırmış bulunuyor. Artık Türkiye'de hem yazılı basında hem de görsel basında sansür anlamına gelebilecek bir uygulama yok. Birtakım sorunlar var. Ama sorunu olmayan hiçbir ülke yok. Bu sorunların zaman içinde aşılabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. nbsp;Basın Bayramı kutlamalarına Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Kültür eski bakanı Atilla Koç, nbsp;RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Genel Yayın Yönetmenimiz nbsp;Nuh Albayrak ve Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mehmet Köşker'in yanı sıra çok sayıda gazeteci ve iş adamı katıldı. nbsp;

Duayen gazeteciler ve yazarlar iftarda buluştu nbsp;
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın ev sahipliğindeki Basın Bayramı kutlamalarında, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve iş adamı Zeynel Abidin Erdem de hazır bulundu. nbsp;
nbsp;Duayen gazeteciler ve yazarlar iftarda buluştu
Basın Bayramı'na, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, yazarımız Muammer Erkul ve gazeteci Abdülkadir Karataş da katıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...