Dövizli askerlik bedeli ne olacak

/ Kaynak: İHA
Dövizli askerlik bedeli ne olacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Başbakan'dan dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan aşağı bir rakama çekilmesi konusunda talimatı aldık. O talimat çerçevesinde en kısa sürede, Bakanlar Kurulu kararı çıkacaktır. Bakanlar Kurulu, yüzde 50 artırmaya veya azaltmaya yetkilidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Başbakan'dan dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan aşağı bir rakama çekilmesi konusunda talimatı aldık. O talimat çerçevesinde en kısa sürede, Bakanlar Kurulu kararı çıkacaktır. Bakanlar Kurulu, yüzde 50 artırmaya veya azaltmaya yetkilidir" dedi. nbsp;Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Başbakan'dan dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan aşağı bir rakama çekilmesi konusunda talimatı aldık. O talimat çerçevesinde en kısa sürede, Bakanlar Kurulu kararı çıkacaktır. Bakanlar Kurulu, yüzde 50 artırmaya veya azaltmaya yetkilidir" dedi. nbsp;Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurt Dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Rixos Otel'de düzenlenen programda, 19 ülkeden gelen 70 temsilci ile buluşan Bozdağ, temsilcileri dinleyerek, onların sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurt Dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Toplantısı'nın ilk gününde dövizli askerlik ücretleri konusunda ülke temsilcilerini dinlemiş, onlarla canlı yayında pazarlık yapmıştı. Dünkü görüşmelerin ardında Başbakan Erdoğan'ın vereceği karar merak konusu olmuştu. Bozdağ, yurt dışında yaşayan vatandaşların dövizli askerlik ücretleri konusunda Erdoğan'ın rakamın aşağı çekilmesi konusunda talimat verdiğini bildirerek, "Başbakanımızın dün Ankara'da toplanan Danışma Kurulu üyelerimizle yaptığı istişare çerçevesinde, dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan aşağı bir rakama çekilmesi konusunda talimatı aldık. O talimat çerçevesinde en kısa sürede, Bakanlar Kurulu kararı çıkacaktır. Bakanlar Kurulu, yüzde 50 artırmaya veya azaltmaya yetkilidir. Sınırımız belli" açıklamasında bulundu.Türkçeyi kullanmanın önemine değinen Bekir Bozdağ, genç nesle dilin öneminin anlatılmasına dikkati çekerek, "Yurt dışında Türkçe öğretimi ile ilgili hangi proje gelirse gelsin hepsini destekleyeceğiz. Yurt dışındaki Türklerin başarılı olması için yaşadıkları ülkedeki dili de çok iyi öğrenmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.
KORUYUCU AİLE
Koruyucu aile konusundaki sıkıntılara da değinen Bozdağ, yurt dışındaki vatandaşlardan yaşadıkları ülkelerdeki resmi makamlara koruyucu aile olmak konusunda başvuru yapmalarını istedi. Bozdağ, "Herkesin kulağına kar suyunu kaçırdık artık Türk çocuklarını hiçbir ülke, sudan bahane ile annesinden, babasından ayıramayacaktır. Ayırdığı zaman biz yanı başında olacağız" ifadesini kullandı.Irkçılık ve ayrımcılığın insanlık suçu olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bu konular yurt dışındaki vatandaşları sıkıntıya sokuyor. Irkçılık, ayrımcılık ya da dinlere karşı korku ve düşmanlık toplumun huzurunu ve barışını tehdit eden en önemli hadisedir" dedi.Son günlerde yaşanan olayların yabancı basın tarafından farklı algılandığı konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, "Türkiye'nin zayıf olması, istikrarın ortadan kalkması, kaos ve karmaşanın yaşanmasının yurt dışında bazı çevrelerde memnuniyetle karşılandığını dile getirerek, "Sayın Merkel konuşuyor, 'Türkiye'deki bu manzara beni korkutuyor' diyor. Ama ben de merak ediyorum yani insanların cayır cayır yandığı bir fotoğrafın arkasında kimlerin olduğunu 10 sene sonra ancak görebilen bir gözün sahipleri de beni korkutuyor" açıklamasında bulundu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...