Dolandırıcılıkta yeni boyut! Ucuz diye internetten aldı, gelen ürünü görünce gözlerine inanamadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolandırıcılıkta yeni boyut! Ucuz diye internetten aldı, gelen ürünü görünce gözlerine inanamadı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İnternetten 8 bin liraya diş protezi siparişi verdi, gelen kargoyu görünce neye uğradığını şaşırdı. Diş protezi yerine gönderilen 50 liralık oyuncak diş 'bu kadarına pes' dedirtirken, uzmanlar ise "8-10 bin lira arasına protez bulmanız imkansızdır" diyerek uyardı.

İnternetin hayatımızda önemli yer almaya başlamasıyla birlikte dolandırıcılar da sanal ortamları tercih etmeye başladı. Özellikle alışveriş konusunda hem indirimlerle hem de sağladığı kolaylıkla online işlemlerin tercih edilir hale gelmesi, 'bu kadarına da pes' dedirten dolandırıcılık vakalarının ortaya çıkmasına neden oluyor.

Son dolandırıcılık hikayesi ise duyanları adeta şoke etti. Arkadaşının tavsiyesine uyan ve diş hekimine gitmeden internetten diş protezi siparişi veren vatandaşın başından aşağı adeta kaynar sular döküldü.

8 BİN LİRA VERDİLER, 50 LİRALIK OYUNCAK GELDİ

Show TV'nin haberine göre, bir aile internet sayfasından diş protezi sipariş verdi. Diş protezi siparişi verdiğini zanneden aile, kargo geldiğinde karşılaştığı manzarayla şaşkına döndü.

8 bin liraya aldıkları diş protezi yerine gelen ürün 50 liralık oyuncak dişti. Mağdur aileden bir kişi konuyla ilgili "Diş protezine ihtiyacımız vardı. İnternet üzerinden aldık ama siparişi verdikten sonra bambaşka bir ürün geldi. Satıcıya tekrar ulaşmaya çalıştığımızda ise kimseye ulaşamadık" ifadelerini kullandı.

UZMANLAR UYARIYOR: 8-10 BİN LİRAYA BULMAK İMKANSIZ!

Konuyla ilgili konuşan Diş Hekimi Erhan Kara, "Diş protezi denilen ürün ölçüsü özel olarak alınır ve bilgisayar ortamına aktarılır. Kişiye olarak üretilir" dedi. Kara ayrıca, "Ortalama damak fiyatları 30 bin 40 bin lira arasında. 8-10 bin lira arasına protez bulmanız imkansızdır" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...