Doktorları dinlemeyen anne, bebeğini yaşattı

Doktorları dinlemeyen anne, bebeğini yaşattı

GÜNDEM Haberleri

Anne karnındaki ikizlerin yaşaması için ölümü planlanan bebek hayatta kaldı, diğer bebekler kurtarılamadı.

Mehmet ve Arzu Dündar çiftçinin çocuk özlemi bitti. 6 yıl önce evlenen ve 4 kez düşük yapan Arzu Dündar'a genetik tüp bebek tedavisi uygulandı. Rahmine dondurulmuş iki embriyo yerleştirilen Arzu Dündar, üçüz bebeklere hamile kaldı. Tedaviyi uygulayan doktor Mehmet ve Arzu Dündar çiftinden, sağlıklı gebelik için tek yumurta ikizlerinin kalbinin durdurulmasını istedi. Ancak çift bu teklifi kabul etmedi. Arzu Dündar, hamileliğinin 26'ncı haftasında erken doğum yaptı. Üçüzlerin biri bir haftalıkken diğeri ise 35 günlükken hayatını kaybetti. Hasan ismini verdikleri bebekleri ise uzun süre Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solunum cihazına bağlı yaşadı. 2 çocuğunu kaybeden anne Arzu Dündar: "Eğer ikizlerin kalbinin durdurulmasına onay verseydim, şu an kucağımız yine boş kalacaktı" dedi. KONYA


BİR?SEVİNÇ İKİ?HÜZÜN
Ana rahmine yerleştirilen 2 embriyodan biri parçalanınca anne 1 bebek ve ikizlere hamile kaldı. İkizlerin yaşaması için tek bebeğin kalbinin durdurulması önerildi. nbsp;Anne kabul etmedi, ikizler birer hafta arayla öldü. Anne hayatta nbsp;kalan bebeğiyle teselli buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...