Doğu'da yolları kar kapattı

- Güncelleme:
Doğu'da yolları kar kapattı

GÜNDEM Haberleri

Yoğun kar yağışı Doğu Anadolu bölgesinde etkili oluyor, Erzurum, ve Kars'ta yolları kapatan yoğun kar ylağışı yüzünden mahsur kalan vatandaşlar da oldu

nbsp;Erzurum'da dün gece yağan kar yağışının ardından soğuk hava etkili olurken cadde ve sokakları buz tuttu.
150'e yakın köy yolunun ulaşıma kapandığı Erzurum'da soğuk hava etkili oluyor. En düşük hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 16 derece olarak ölçüldüğü Erzurum kent merkezinde kaldırımlar adeta buz pistine döndü. Buzlu yollarda yürümeye çalışan vatandaşlar düşmemek için çaba sarf etti.
Buzlu zeminde ralli gösterisi yapan bir sürücü ise tehlikeye davetiye çıkardı. Otomobili buz üzerinde adeta dans ettiren sürücü bir süre sonra gözden kayboldu.

##tgvideo##

Vatandaşlar Erzurum'da aşırı soğukların etkili olmaya başladığını belirterek buzlanan cadde ve sokakların ilgili ekipler tarafından temizlenmesini istediler.

ÜÇ GÜNDÜR YOĞUN KAR

Karla mücadele ekipleri, Erzurum'un Tekman, Hınıs, Çat ve Köprüköy ilçelerinde ulaşımın sağlanamadığı köylerden son 24 saatte 4 hastayı, 112 Acil Servis ekipleriyle hastanelere ulaştırdı. İlçelerden son 3 günde ise toplam 19 hasta kent merkezindeki çeşitli hastanelere ulaştırılarak tedavi altına alındı.
Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 9, Kars'ta eksi 18 ve Erzurum'da eksi 16 derece olarak ölçüldü.

MAHSUR KALDILAR

Hakkari-Şırnak karayolunun 90. kilometresinde bulunan 2 bin 90 rakımlı Suvarikotra geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan yolcular bir öğretmen cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının yer yer 70 santimetreyi bulduğu Hakkari-Şırnak karayolunun 90. kilometresinde bulunan 2 bin 90 rakımlı Suvarikotra geçidinde yoğun kar yağışı yüzünden yolların kapanması sürücülere ve yolculara zor anlar yaşattı. Karla mücadele ekibinin ulaşmadığı bölgeye kendi imkanları ile kurtulmaya çalışan sürücüleri bir öğretmen kendi cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi. Ellerine kürekler alan bazı sürücüler araçlarının önündeki kar yığınlarını temizlerken, bazı sürücüler ise, karda kalan araçları iteleyerek çıkartmaya çalıştı. Kara saplanan bir minibüs ise iple çekilerek kardan çıkartılmaya çalışıldı.
Yaklaşık 6 saat boyunca karayolunda mahsur kalan yolcular Karayolları ekiplerinin yolu açmasıyla birlikte kurtarıldılar.

ÇILDIR'DA KAR ETKİSİNİ YİTİRDİ


ARDAHAN (İHA) - Ardahan Çıldır İlçesinde kar etkisini yitirerek yerini güneşli bir havaya bıraktı.
Çıldır ilçesinde birkaç gündür etkili olan kar yağışı etkisini yitirerek yerini yazdan kalma bir güne bıraktı. Güneşin kendini göstermesiyle beraber esnaflar işyerlerinin önünü temizlemeye başladı. Güneşli havayı fırsat bilen Çıldır halkı çay ocaklarında tabureleri dışarı çıkararak kar keyfi yaptı.Soğuk giden havaların ardından güneşli bir havanın tadını çıkaran ilçe halkı İstanbul'da havalar çok kötüymüş yağmur yağıyormuş oradaki hemşerilerimizi memleketlerine çağırarak buradaki havaların daha iyi olduğunu söylediler.Sıcak havanın etkisiyle çatılardaki kar ve bular erimeye başladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...