Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

Düzenleyen:
Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada 1 sivil personel hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Patlamanın, bir panzerin tamiri sırasında olduğu bildirildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde sabah saat 10.45 sıralarında şiddetli bir patlama oldu. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bakım-onarım binasında meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme olurken, AFAD ekipleri de olay yerine gönderildi. Ekipler, binada çalışma başlattı. Şiddetli patlamada çevredeki ev, işyeri ve araçlarda hasar oluştu. Patlamanın bir panzerin onarımı sırasında meydana geldiği belirlendi.

PATLAMA ANINDAN İLK KARELER - TIKLA


Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi’nde Emek Caddesi yakınında saat 10.45’te şiddetli patlama oldu. Patlamanın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek binasındaki atölyede panzer tamiri sırasında yaşandığı bildirildi. Patlamada 1 kişi ağır yaralandı, 1 kişi enkaz altında. Hafif şekilde yaralananlar da var. 

DHA Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, CNN Türk canlı yayınında patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Saat 10.45 sıralarında Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi Diyarbakır merkez ilçelerinin hemen hemen hepsinde duyuldu. Gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

PANZER TAMİRİ SIRASINDA PATLAMA YAŞANDI

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün merkez Bağlar İlçesi’ndeki Emniyet Ek Binası’ndaki patlamanın atölyedeki panzer tamiri sırasında meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra bölgedeki çok sayıda binada da hasar meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN DİYARBAKIR AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın tamir sırasında meydana geldiğini belirterek, "Dışarıdan müdahale yok. Tamir sırasında araçtan kaynaklanan patlama oldu. 1 kişi enkaz altında. 1 ağır yaralı var,  hafif yaralılar da var" diye konuştu.

VALİLİK: 1 SİVİL PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır Valiliği, meydana gelen patlamada 1 sivil personelin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

BİNA ÇÖKTÜ, AFAD EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Patlamanın şiddetiyle binada çökme meydana geldi, AFAD ekipleri bölgeye gönderildi.

1'i AĞIR 4 KİŞİ YARALANDI

Polis atölyesindeki patlamada ilk belirlemelere göre 1' i ağır 4 kişi yaralandı. 

PATLAMANIN NEDENİ İÇİN İKİ ŞÜPHE...

Patlamanın nedeni henüz netleşmedi.  Reuters'ın haberine göre güvenlik ve sağlık yetkilileri, Emniyet bölgesinde araç tamir yerinde patlama olduğunu belirtirken, bir güvenlik kaynağ 'Emniyetin içinde oksijen tüpleri ya da yakıt tanklarının da patlamış olabileceğini' söyledi. Bir görgü tanığı olaybölgesinden dört yaralının ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

POLİS TÜP VE SİGARA UYARISI YAPTI

Çökmenin meydana geldiği binada AFAD ekiplerinin çalışması yürüttü. Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.      

GEÇEN KASIMDA TERÖRİSTLER SALDIRMIŞTI

PKK’lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na geçen 4 Kasım’da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu


BAKAN SOYLU'DAN PATLAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan patlama ile ilgili yaptığı açıklamada  "Dışarıdan müdahale yok. Tamir sırasında araçtan kaynaklanan patlama oldu. 1 kişi enkaz altında. 1 ağır yaralı var,  hafif yaralılar da var." dedi.

Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

GÖRGÜ TANIĞI: ÜZERİME TAŞ TOPRAK YAĞDI

Patlaman esnasında bölgeye 500 metre uzaklıkta olan bir görgü tanığı, "Patlamayla savrulduk, taş toprak yağdı üzerimize." dedi.
Olay yerinden görüntüler:

Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

2016'DA AYNI BÖLGEDEKİ PATLAMADA 8 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

Patlamanın olduğu bölgede 4 Kasım 2016'da gerçekleştirilen saldırıda 2'si polis memuru, 1 Emniyet'te görevli işçi 8 kişi şehit olmuştu. 

Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

Diyarbakır'dan son dakika haberi! Diyarbakır'da patlama oldu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...