Diyarbakır’dan batıya eğitim göçü başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Diyarbakır’dan batıya eğitim göçü başladı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla Diyarbakır terminalinde yoğunluk başladı. Otobüs firmaları ülkenin birçok bölgesine ek seferler koyuyor.

Üniversitelerde eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde perşembe gününden itibaren yoğunluk başladı. Firmalar üniversite öğrencilerinin yoğunluk oluşturmasından dolayı ek sefer koyduklarını ifade etti. Firma yetkilisi Yahya Akar, seferleri en çok Ege Bölgesi’ne gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır’dan batıya eğitim göçü başladı

Akar “Yoğunluğumuz perşembe günü başladı. Pazartesi gününe kadar devam ediyor. Genellikle Ege Bölgesi İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Marmaris’e giden öğrencilerimiz var. İstanbul ve Ankara’ya az sayıda var. Seferlerimizin hepsi dolu. Yoğunluktan dolayı 4 İzmir seferimiz var, 4 İstanbul seferimiz ve 4 de Mersin seferlerimiz yolcularımıza hizmet etmekte. Yaklaşık bir haftadır yoğunuz ve yoğunluğumuz da devam ediyor. Gelişlerde de yoğunluk var ama Diyarbakır’dan batıya gidişler daha yoğun. Özellikle Diyarbakır’a Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’den gelen var. Ama gelenden çok gidenler daha fazla” dedi.

Üniversite eğitimi için Siirt’e gittiğini söyleyen İlyas Sezer “Diyarbakır’dan Siirt’e üniversiteye gidiyorum. Hemşirelik bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Otogardaki birçok öğrenci okudukları üniversitelere doğru hareket etmeyi bekliyorlar. Sezonu açtık” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...