Diyarbakır'da terörün finans kaynağı 'Abluka' altında: 2 tondan fazla uyuşturucu ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır'da terörün finans kaynağı 'Abluka' altında: 2 tondan fazla uyuşturucu ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'da Eren Abluka-34 Narkoterör operasyonları kapsamında 10 milyon 497 bin 570 kök kenevir, 1 milyon 185 bin skunk ve 1 ton 203 kilogram toz esrar, 854 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.

Hain terör örgütleriyle mücadele tüm hızıyla sürerken terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik de operasyonlar yapılıyor. Doğu Anadolu bölgesindeki birçok ilde hain terör örgütünün finanas kaynağı olan uyuşturucu ve türevi maddeler operasyon kapsamında tespit ediliyor ve terörün finanas kaynağı adeta kurutuluyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da başlatılan Eren Abluka-34 Narkoterör operasyonlarıyla terör örgütünün finans kaynaklarına darbe vurulmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda operasyonların 35'inci gününde, Diyarbakır Lice ilçesi Yalaza Mahallesi kırsalında önceden tespit edilen 164 ayrı noktada jandarma komando özel operasyon (JOPER), jandarma komando ve güvenlik korucusu timlerince arazi arama tarama faaliyeti yapıldı.

Aramalarda 10 milyon 497 bin 570 kök kenevir, 1 milyon 185 bin kök skunk, 1 ton 203 kilogram toz esrar, 854 kilogram kubar esrar, 2 bin 20 metre sulama hortumu ile 2 su motoru ele geçirildi.

Açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka operasyonlarının halkın desteğiyle "inançlı ve kararlı" şekilde başarıyla devam ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...