Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 şehit

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 şehit

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır Dicle'de, PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 26 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerinde bulunduğu 26 kişi yaralandı. Alınan ilk bilgiye göre, bir grup terörist tarafından Dicle ilçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 asker şehit oldu 26 kişi yaralandı. Aralarında sivillerin de bulunduğu yaralılar, helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Öte yandan, Hani ilçesinden Dicle ilçesine takviye olarak giden polis ekiplerine de yolda teröristlerce silahla ateş açılması üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU
Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi. Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...