Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne inceleme

- Güncelleme:
Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne inceleme

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında inceleme başlattı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile ilgili inceleme başlatıldı. nbsp;İçişleri Bakanı Şahin, sözleri kamuoyunda tartışmalara neden olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven ve Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz ile ilgili inceleme başlatarak bir mülkiye başmüfettişi bir polis başmüfettişi görevlendirdi. nbsp;Güven'in açıklamalarına başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok kesimden eleştiri gelmişti. nbsp;Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz ise, "Bıyık şekli bilmem ne olan polis burada olmaz.'Bize Alevi polis gönderin' diyorum. Halk-devlet kaynaşması PKK'yı çok rahatsız ediyor" demişti.

İNCELEME BAŞLATILAN SÖZLER İÇİN TIKLAYIN

STK'LARDAN EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVEN'E DESTEK nbsp; nbsp;

Bu arada, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz' diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında inceleme başlatılmasına, bölgedeki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinden tepki geldi. nbsp;Diyarbakır'da bulunan STK temsilcileri, bu tür yaklaşımda bulunan bürokratlara inceleme yapılmasının kaygı verici olduğunu belirtti. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Emniyet Müdürü Recep Güven'in insani bir yaklaşım sergileyerek bu açıklamayı yaptığını ve oda olarak buna destek verdiklerini söyledi. Can, "Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarını çok olumlu karşıladık ve desteğimizi de sürdüreceğiz" dedi. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...