Diyanet'ten TV uyarısı

- Güncelleme:
Diyanet'ten TV uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Uzman Dr. Zekiye Demir ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu: 22.00-02.00 arası çocuğa TV izletmeyin. Filmdeki kanın ketçap, bıçağın plastik olduğunu söyleyin.

Günümüzde çocuklarda bilgisayarla birlikte en fazla bağımlılık yapan teknolojik araçlardan TV bağımlılığına Diyanet İşleri Başkanlığı da el attı. Diyanet, ailelere çocuklara televizyon izletirken nelere dikkat edilmesi konusunda rehber olacak bir çalışma hazırladı. Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Zekiye Demir tarafından yapılan çalışmada, öncelikle ebeveynlerin televizyona "çocuk bakıcısı" gözüyle bakmaması gerektiği belirtilerek televizyonu çocuklara tümüyle yasaklamanın mümkün olmadığı ifade edildi. Diyanet uzmanının çalışmasından ebeveynlere çocuklar için TV uyarıları şunlar: Televizyonu çocuklara tümüyle yasaklamak mümkün değildir. 5-10 yaş aralığındaki çocuk günde 1-1.5 saat içeriği bilinip onaylanan çocuk programlarını izleyebilir. Mümkün olduğunca televizyon çocukla birlikte izlenmeli. Çocukla birlikte zaman geçirilmiş, pasif de olsa faaliyet yapılmış olur. Birlikte TV izlerken gerçek dışı sahnelerde bunun gerçek hayatta olamayacağı anlatılmalı. Filmde kanın ketçap ya da boya olduğu, bıçağın plastik olduğu, gerçekte insana batmadığı, görülen korkunç ve ürkütücü sahnelerin sadece film stüdyosu olduğu anlatılmalı. Büyüme hormonunun en çok salgılandığı saatler 22.00-02.00 arası çocuklara TV için izin verilmemeli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...