Diyanette bile irtica ile mücadele birimi

/ Kaynak: OZEL
Diyanette bile irtica ile mücadele birimi

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun taslak raporunda şok bilgiler var. 28 Şubat sürecinde "İrtica ile mücadele" için Diyanet bünyesinde üyeleri emekli subay olan bir birim kuruluyor. Diyanet'in fonları da "dinî alanda" araştırma yürüten bu emekli askerlere "ilave maaş" olarak aktarılıyor!

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun 28 Şubat sürecine ilişkin yaptığı tespitlerde önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. MGK'da alınan 28 Şubat kararları çerçevesinde "irtica ile mücadele" için Diyanet'te özel bir birim kurulduğu, bu birimde emekli askerlerin görevlendirildiği, maaşlarının ise "Halkın bağışlarından" karşılandığı ortaya çıktı. Komisyonun, 28 Şubat'la ilgili taslak raporunda, 1997-2002 yılları arasında emekli kurmay albay Oğuz Kalelioğlu'nun Diyanet İşleri Başkanının Başdanışmanı olarak görev yaptığı hatırlatıldı. Ardından 31 Ocak 2003 tarihinde Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde 'Diyanet Araştırma Merkezinin' kurulduğuna dikkat çekilen raporda, bu merkezin çalışanlarının büyük bölümünün emekli askerlerden oluşturulduğu belirtildi. Raporda, merkezin Başkan Yardımcısının bir emekli Tümgeneral, Genel Sekreterinin ise bir emekli Tuğgeneral olduğu kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi: "Bu çerçevede birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nda emekli askerlerin görev alması nbsp;ihtiyacının nereden kaynaklandığı hususu dikkat çekici bulunmuştur. Bu birimde çalışan personelin maaşları Türkiye Diyanet Vakfı bütçesinden karşılanmıştır. Böylece, Diyanet İşleri Başkanlığı, halkın bağış ve sadakalarıyla toplanan fonlar ın, 'dini alanda' araştırma yürüten adı geçen emekli askerlere, 'ilave maaş' olarak aktarılmasına aracılık etmiştir." nbsp;
Raporda, DİB'in de Türkiye'nin içinden geçtiği süreçlerde, bu durum ve gelişmelerden etkilendiği gerçeğinin gözardı edilemeyeceği belirtilerek, "Bu bağlamda irticayla mücadele başlığı altında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da mevcut zorlama sürecin akışına dahil olması ve katkı sağlamasının beklendiği anlaşılmaktadır" denildi. nbsp;
Diyanet İşleri Başkanlığının 2000 yılında kurduğu ve kısa adı DİYAM olan Diyanet Araştırma Merkezinin faaliyetleri ve bu faaliyeti yürütenlerin kimliklerinin dikkatle incelenmesi sonucunda Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz'ün ve Diyanet İşleri Bakanlığında Başdanışman sıfatıyla Kurmay Abay Oğuz Kalelioğlu'nun faaliyet yürüttüğünün gözlemlendiği hatırlatıldı. Her iki askerin de MGK Genel Sekreterliği Toplumla İlişkiler Başkanlığında (Psikolojik harekat görevi yürüten) görev yapmaları bundan sonra da DİYAM'ın kuruluşunu yapıp burada görev almalarının dikkat çekici olduğuna vurgu yapılan raporda, Kalelioğlu'nun, 2003 yılında, Kıbrıs Adalet Partisi'ni kurduğu ve Partinin Genel Başkanlığı'nı yürüttüğü hatırlatıldı. Raporda, "Kalelioğlu, 11 Nisan 2012 tarihinde Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarılan kişiler arasında yer almıştır" denildi.


GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...