Dışişleri'nden Türk ve İslam düşmanlığı yapan Der Spiegel’e tepki

Düzenleyen:
Dışişleri'nden Türk ve İslam düşmanlığı yapan Der Spiegel’e tepki

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman Der Spiegel dergisinin 13 Eylül tarihli “Türkiye Özel Sayısı”nın kapağının tahrik edici olduğunu ve İslamiyet hakkında olumsuz algı oluşturacak şekilde hazırlandığı açıkladı.

“Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor” başlıklı kapakla yayımlanan derginin, FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında demokrasi ve ülkesi için kahramanca mücadele eden Türk halkının başarısını ısrarla görmezden gelmeye ve çarpıtmaya çalıştığını bildiren Bilgiç, “Aynı şekilde halkın büyük desteğiyle demokratik olarak seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı farklı tanımlarla karalamaya yönelik çabaları da esefle kınıyoruz” dedi. Derginin çarpık ve önyargılı bir zihniyeti ortaya koyduğunu vurgulayan Bilgiç, küstah kapak için “Son derece tahrik edici” ifadesini kullanarak, “Kurban Bayramı sırasında yayınlanan derginin kapağında minarelerin ateşlenen füzeler olarak tasvir edilmesi de saygınlık iddiasındaki bir yayın organının İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık söz konusu olduğunda sorumluluktan uzak bir yayın politikası izlediğinin göstergesidir. Bu, Türkiye karşıtlığının en son örneğidir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...