Dışişleri’nden kültür diplomasisi hamlesİ

Dışişleri’nden kültür diplomasisi hamlesİ

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin kamu diplomasisi alanındaki faaliyetlerini anlatan ve kültür diplomasinin önemini vurgulayan bir kitap hazırladı.

Kitabın ön sözünü kaleme alan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, şunları kaydetti: Diplomasi artık hayatın her alanına dokunuyor. Bütün bu alanlar arasında, yumuşak gücün en önemli unsurlarından biri olan kültür öne çıkıyor. Kültür diplomasisi, ülkelerin ve milletlerin gelenekten geleceğe uzanan süreklilik üzerinden kimliklerini ve benliklerini ifade edebildikleri önemli bir platforma dönüşüyor. Bu bağlamda, kadim medeniyetimizin derinliği ve birçok farklı medeniyetle geçmişe dayanan ilişkileri dış politikada bize farklı ufuklar açıyor, yeni imkânlar sunuyor. Sadece siyasi konularda değil, ülkemizin doğal güzelliklerinin, tarihi zenginliklerinin ve insani değerlerinin tüm dünyada en geniş şekilde tanıtılması konusunda etkin bir diplomasi izlememize imkân tanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...