Dışişleri Bakanlığı'ndan Pakistan'daki cami saldırısına kınama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı'ndan Pakistan'daki cami saldırısına kınama

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'daki 23 kişinin öldüğü cami saldırısına kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Söz konusu menfur terör eylemini en güçlü şekilde kınıyor; saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan Hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Pakistan bugün yeni bir terör saldırısıyla sarsıldı... Hayber Pahtunhva eyaletinde öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 23 kişi hayatını kaybederken 150 kişi ise yaralandı. Patlama sonrasında çevrede bulunan araç ve binalarda hasar oluştu.

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde caminin çatısının çöktüğü görülürken saldırıyı üstlenen kimse olmadı. 

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA VE TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı'nda konuya ilişkin yapılan açıklamada camiye yapılan saldırının kınandığı bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: 

"Bugün Pakistan'ın Peşaver kentinde bir camiyi hedef alan terör eylemi sonucunda, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. 

Söz konusu menfur terör eylemini en güçlü şekilde kınıyor; saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan Hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...