Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

GÜNDEM Haberleri  / AA

İsrailli radikal gruplar, İsrail güvenlik güçleriyle birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın yaptı. Buna Dışişleri Bakanlığı'ndan kına geldi.

Fanatik Yahudi yerleşimciler, İbrani takvimine göre yılın ilk günü olan "Roş Aşana Bayramı" sebebiyle sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail polisi de baskını protesto eden Filistinlilere müdahale etti..

Dışişleri Bakanlığı'ndan bu yaşanılanlara tepki geldi. Bakanlıktan "İşgal altındaki Doğu Kudüs’te radikal İsrailli grupların İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerini kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz" açıklaması yapıldı.

Bakanlık, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ve uluslararası hukuka dayalı statüsünü ihlal eden bu uygulamalara izin verilmemesi gerektiğini vurguladı, gerginliğin tırmanmaması için İsrail makamlarına derhal gerekli tedbirleri alması için çağrıda bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...