Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında Ebu Nevvar (Abu Nuwwar) bedevi topluluğuna ait evleri yıkmasını şiddetle kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in işgal altında  tuttuğu Filistin topraklarında Abu Nuwwar Bedevi topluluğuna ait evleri yıkmasını  ve Han el-Ahmar Bedevi Bölgesi’nde yıkım çalışmalarına başlamasını şiddetle  kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İsrail makamları tarafından fütursuzca sürdürülen bu eylemler,  birleşik ve bağımsız Filistin Devleti perspektifini risk altına sokmaktadır.  İsrail'in bölgede gerilimi artıran ve iki devletli çözüm vizyonunu tahrip eden  hukuk dışı faaliyetlere bir an evvel son vermesi elzemdir."

İSRAİL'İN FİLİSTİN BEDEVİLERİN KÖYLERİNİ YIKMASI

Doğu Kudüs'teki Ayrım Duvarı'nın Batı Şeria tarafında kalan kısmında  bulunan Han el-Ahmer ve Ebu Nevvar bedevi topluluklarına giden yolları dün  sabahtan itibaren kapatan İsrail askerleri, Ebu Nevvar'daki 40 ev ve ağılı  yıkmıştı.

Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılları yıkmaya gelen ekiplere  tepki gösteren Filistinlilere müdahale eden İsrail askerleri, birçok Filistinliyi  darbederken bazılarını da gözaltına almıştı.

İsrail Yüksek Mahkemesi mayısta 190 Filistinlinin yaşadığı derme çatma  barakalar ile bölgedeki başka yerlerden gelen 170 öğrencinin eğitim gördüğü bir  okulun yıkılmasına karar vermişti.

Söz konusu bölgede, İsrail tarafından 1953'te Necef Çölü (Negev)  bölgesinden zorla göç ettirilen kişiler yaşıyor.

Han el-Ahmar, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan 12 bin  dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi  kapsamındaki topraklarda yer alıyor.

Filistinli taraflar, İsrail'in bu yıkımlarla bölgedeki bedevileri göç  ettirerek, Doğu Kudüs, Azariya ve Lut Gölü'ndeki (Ölü Deniz) Yahudi yerleşim  yerlerini birbirine bağlamaya çalıştığını ifade ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...