Dışişleri Bakanlığı'ndan Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılmasına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılmasına tepki

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, katil terörist Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Evvelce hakkında şartlı tahliye kararı alınmış bulunan Los Angeles Başkonsolosumuz şehit Kemal Arıkan’ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın üçüncü bir ülkeye sınır dışı edildiği öğrenilmiştir. Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz."

BU KARARLAR TERÖRİZME HİZMET EDİYOR

"Bu tür kararların terörizmle mücadeleye değil, terörizmin siyasi hedefler için başvurulabilecek kullanışlı bir araç olarak yüceltilmesine çalışan çevrelerin gündemine hizmet edeceği aşikardır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türk diplomat Kemal Arıkan, Ermeni teröristler Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba tarafından 28 Ocak 1982'de Los Angeles'ta konsolosluğa giderken arabasında şehit edilmişti. Arıkan'ın trafik ışıklarında bekleyen arabasını kurşun yağmuruna tutan Sasunyan aynı gün yakalanmıştı. Suikastı 'Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları' adlı örgüt üstlenmişti. Yakalanan Sasunyan yargılanmış ve afsız ömür boyu hapis cezasına çaptırılmıştı. Firar eden Krikor Saliba’nın ise aynı yıl Lübnan iç savaşında öldüğü iddia edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...