Dışişleri Bakanlığı'dan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara kınama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı'dan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara kınama

GÜNDEM Haberleri

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam karşıtı bir grup, Kur'an-ı Kerim yaktı. Bu eyleme Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı "Kopenhag'da, biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar sürüyor. Ülkedeki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri bugün önce Mısır'ın, daha sonra da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an yaktı.

İslam'a hakaret içeren sloganlar atan ve İslam karşıtı pankart açan grup üyeleri, Kur'an-ı Kerim'i yakma anını, sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı. Grup, yakmadan önce Kur'an-ı Kerim'in üzerine ayakkabı ile oyuncak bir domuz koydu. Provokasyonlar polisin yoğun güvenliği altında gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'DEN KINAMA GELDİ

Bu yaşanılanlara Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı "Kopenhag'da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların oluşturuacağı sonuçların vahametini göremediklerini göstermekte" şeklinde açıklamada bulundu.

"TEDBİRİNİZİ ALIN"

Bu tarz saldırıların sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar verdiği vurgulayan Bakanlık "Danimarka makamları, bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalı" ifadelerini kullandı.

BU İLK DEĞİL

Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde 22 Temmuz'da Kur'an-ı Kerim'i yakan grup, 24 Temmuz'da sırasıyla İran ve Irak'ın Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

Grup, daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.

Danimarka, 22 Temmuz'da ve 24 Temmuz'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...