Dışişleri Bakanlığı: Büyükelçi geri çağrılmıştır

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı: Büyükelçi geri çağrılmıştır

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy:"Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntüler tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede Büyükelçi geri çağrılmıştır."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Ekim Töreni'nde Antik Yunan kıyafeti giren Uganda Büyükelçisi Ayşe Sedef Yavuzalp'ı ve yardımcısını geri çağırdı.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

''Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntülere dair, söz konusu fotoğraflar tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede Büyükelçi geri çağırılmıştır.''

Dışişleri Bakanlığı: Büyükelçi geri çağrılmıştır

YUNAN KIYAFETİ GİYDİ

Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Uganda'da resepsiyon düzenlenmişti. Resepsiyona Uganda'daki Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Ayşe Sedef Yavuzalp ve yardımcısının Antik Yunan kıyafetiyle katılması dikkat çekmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...