Hakan Fidan'dan 'Filistin' diplomasisi! Türkiye barış için devrede...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Hakan Fidan'dan 'Filistin' diplomasisi! Türkiye barış için devrede...

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye, her zaman olduğu gibi yine barış için devrede... İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başından bu yana itidal çağrısı yapan Türkiye, bunun için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir kez daha görüştü. İki bakan İsrail ile Filistin arasındaki gerilimi ele aldı. Bakan Fidan bu görüşmenin ardından BAE'li mevkidaşı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ı aradı. İşte son gelişmeler...

Türkiye, İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara ilişkin itidal çağrısı yaparken, Dışişleri Bakanlığı da bölgeyi sakinleştirecek adımların atılması için harekete geçti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin gerilimin ardından Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü. Bakan Fidan'ın diplomasi trafiği bugün de devam etti. 

HAKAN FİDAN ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE BİR KEZ DAHA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasından dün bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. Görüşmede İsrail-Filistin arasında yaşanan gelişmeler ele alınmıştı. Bakan Fidan az önce ABD'li mevkidaşı ile bir kez daha görüştü.

BİR GÖRÜŞME DE AL NAHYAN İLE 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE'li mevkidaşı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını duyurdu. Gazze'den İşgalci İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine dirdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 370 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 kişinin yaralandığını açıkladı. 

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli canından oldu. 

İsrail basınında Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 600 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bini aştığı duyuruldu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...