Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El Suud ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal Bin Abdulaziz El Suud ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kıbrıs'ta taraflar arasında başlaması öngörülen çözüm müzakerelerine ilişkin son durum değerlendirilirken, Suriye'deki gelişmeler ve Cenevre-2 hazırlıkları ele alındı.
Görüşmede ayrıca Kafkaslar'da barış ve istikrarın teminine yönelik çabalar, İran'ın nükleer programına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) ile yaptığı görüşmeler ve Türkiye-Irak ilişkilerindeki son gelişmeler değerlendirildi. Davutoğlu'nun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile yaptığı görüşmede de Suriye'deki gelişmeler ve İran'ın 5+1 ile yürüttüğü müzakerelerin ele alındığı bildirilirken, bölgesel konular üzerine de görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. BM Genel Sekreteri Ban ile yapılan görüşmede ise Kıbrıs sorunu, özellikle Ada'da taraflar arasında başlaması öngörülen çözüm müzakerelerine ilişkin son durumun ele alındığı ifade edildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...