Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Rusya ve Ukrayna trafiği

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Rusya ve Ukrayna trafiği

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna-Rusya gerginliğine ilişkin arabuluculuk çalışmaları yürütüyor. Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’yla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türkiye, Ukrayna ile Rusya arasındaki krizi çözmek için çabalarına devam ediyor.. Bu kapsamda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki toplantılara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu yineledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise 11-13 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek İkinci Antalya Diplomasi Forumu’na katılacağını söyledi. Lavrov, bu vesileyle Antalya’da yapılması planlanan Astana formatında Suriye konulu Dışişleri Bakanları toplantısına iştirak edeceğini de teyit etti. Çavuşoğlu, koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Lavrov’a teşekkür etti.

Bakan Çavuşoğlu, ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile de telefonla konuştu. İki bakan, Rusya-Ukrayna gerginliğine ilişkin son gelişmeler ele aldı. Çavuşoğlu, arabuluculuk teklifini Kuleba'ya da iletti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...