Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yeni Zelanda'da

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yeni Zelanda'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yeni Zelanda temaslarına başlayan Çavuşoğlu, Gazi İşleri Bakanı Foss ve İşçi Partisi Dışişleri Sözcüsü Shearer ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Yeni Zelanda temasları başladı.
Yeni Zelanda'ya resmi ziyarette bulunan Çavuşoğlu ilk olarak Gazi İşleri Bakanı Craig Foss ile bir araya geldi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Çavuşoğlu, Çanakkale savaşlarının 100. yıl dönümü anma törenlerine ilişkin yapılan hazırlıklar hakkında Foss'a bilgi verdi. Çavuşoğlu, bu hazırlıklara ilişkin bir komisyonun kurulduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale'deki anma törenlerine de ev sahipliği yapacağını kaydetti.
Çavuşoğlu ayrıca, Yeni Zelanda'dan anma törenlerine katılmak için yoğun talep olması nedeniyle ağustos ayı içinde de sadece Yeni Zelandalılar için ayrı bir anma töreninin düzenlenebileceğini aktardı.
Foss da Türkiye'nin söz konusu çalışmaları nedeniyle Çavuşoğlu'na teşekkür etti ve tören hazırlıkları için 15 Ocak'ta Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirildi. Mart ayında yapılacak Çanakkale törenlerine, Yeni Zelanda'nın Başbakan John Key başkanlığında 30-40 kişilik bir heyetle katılınmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Çavuşoğlu, İşçi Partisi Dışişleri Sözcüsü David Shearer ile de bir araya geldi. Görüşmede, Çanakkale'deki anma törenleri başta olmak üzere ikili ilişkiler ve özellikle Ortadoğu'daki gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Bu çerçevede özellikle Suriye'deki gelişmelerin ve Türkiye'nin Suriyelilere ilişkin yaptığı katkıların gündeme geldiği ifade edildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...