Dışişleri Bakanı açıkladı: DAEŞ'e ortask operasyon imzalar atıldı

Dışişleri Bakanı açıkladı: DAEŞ'e ortask operasyon imzalar atıldı

GÜNDEM Haberleri

ABD sözcüsünün kafa karıştıran açıklamalarına cevap veren Çavuşoğlu, "Terör örgütüne karşı özel operasyon için müzakereler bitti. Bu doğru bilgidir" dedi

Haber Merkezi nbsp;ANKARA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü DAEŞ'le mücadele konusunda ABD ile yürütülen müzakerelerde anlaşmaya varıldığını ve yakında önemli operasyonların yapılacağını açıklamıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmadığını söylemişti. Bakan Çavuşoğlu, "O açıklamamdan sonra o müzakere metni de Türkiye ve ABD yetkilileri tarafından imzalandı" dedi. Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile Ankara Palas'ta gerçekleştirdiği görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. ABD'den gelen anlaşmanın olmadığı yolundaki hatırlatması üzerine Çavuşoğlu, "Dün (önceki gün) yaptığım açıklamada Türkiye ve ABD ortak mutabakatının bir parçası olarak özel operasyonlara ilişkin teknik detaylara dair müzakerelerin tamamlandığını söylemiştim. Bu doğru bilgiydi." dedi.
ABD İLE GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK
Ortak operasyonlara ilişkin prosedür ve müzakereleri tamamladığının altını çizen Çavuşoğlu, nbsp;"Bu teknik bir konu. Yani sanki Türkiye ile ABD arasında farklı görüş var. Görüş ayrılığı var gibi ya da ABD, Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak da doğru değil. Ben görüşmelerin tamamlandığını söyledim. İmzaların atıldığını söylemedim. Belki Amerikalı sözcüler imza konusunu gündeme getirmişlerdir. Detaylar sonuçlanmaya çok yakın gibi bir açıklama yaptılar. Bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir. Askeri makamlar tarafından imzalar atıldı. Bundan sonraki teknik konular, ortak operasyonların ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı tamamen askeri makamların ve ilgili kurumların yürüteceği konular" diye konuştu.
OBAMA'NIN REDDETTİĞİ DOĞRU DEĞİL
ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanına randevu vermediği yolundaki iddiaya da açıklık getiren Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız ile Sayın Obama arasında iyi bir diyalog var. Sık sık telefon görüşmesi yapıyorlar. Ben de görüşmelere Dışişleri Bakanı olarak katıldığım için şahitlik yaptım. Cumhurbaşkanımız, Washington'daki bir caminin açılışını yapma arzusunda" dedi. Erdoğan'ın görüşme talebinin reddedildiği bilgisinin doğru olmadığını belirten Çavuşoğlu, "BM Genel Kurul çalışmalarına her sene bir isim katılıyor. Geçen yıl Cumhurbaşkanımız katılmıştı. Bu sene Başbakanımız gidecek. Cumhurbaşkanımızın New York'a gitmemesinin tek sebebi bu" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...