Dinleme cihazları uzaktan kumanda ile kapatılmış

Dinleme cihazları uzaktan kumanda ile kapatılmış

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmadan çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor.

73 sayfalık iddianamede; dinleme cihazlarını yerleştirdiği öne sürülen Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanlığı personeli S.D.'nin 'böcekler' ortaya çıktıktan sonra geçmişe dönük 'arama formu' doldurduğu belirtildi. Dinleme cihazlarının uzaktan kumanda ile kapatıldığı da anlaşıldı. Buna göre; MİT BTU personeli O.Ş. ile Eski İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şubesi Müdürü A.Ö. dinleme cihazlarının bulunması sırasında birbirleri ile irtibata geçti. İki isim, Yenimahalle'de bir araya gelerek kısa süreli bir görüşme de yaptı. O.Ş. ile A.Ö'nün irtibatı, 2012 yılının ocak ayında kesildi. İddianamede; Başbakanlık Eski Koruma Daire Başkanlığı personeli S.D.'nin de eski İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şubesi Müdür Yardımcısı S.Z. ile Eylül-Aralık 2011 tarihleri arasında irtibatta olduğu ve böceklerin ortaya çıkmasından sonra ilişkiyi kestiği de yer aldı.
Ebru Karatosun ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...