Dilan Polat ve eşine 6 ilde operasyon: Görgüsüzlük şovuyla başladı, nezarette bitti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sosyal medyada servet şovlarıyla tepki çeken Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile 15 yakını gözaltına alındı. MASAK’ın Polat çiftinin 200 milyon liralık usulsüz işlemini tespit etmesinden sonra 27 şirket ve sahiplerinin mal varlıklarına tedbir kondu. Polat çifti ve beraberindeki şüpheliler sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Magazin dünyasında yaptığı lüks ve servet paylaşımlarıyla tanınan Dilan Polat ile eşi Engin Polat, dün sabaha karşı gözaltına alındı. Polatlar’ın kara para aklama soruşturması kapsamında altı şehirde 43 adrese 30 şüpheli için eş zamanlı baskın düzenlendi. 17 kişi gözaltına alındı. 27 şirket ve sahiplerinin bütün mal varlıklarına tedbir konuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Engin Polat ve Dilan Polat’ın da olduğu şüphelilerle ilgili “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma uyarınca altı şehirde operasyon için düğmeye basıldı.

ÖN İNCELEME RAPORUNDAN DETAYLAR

Daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el koyulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, tasfiye hâlindeki beş firmadan aile fertlerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yoluyla 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenirken, paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Dilan Polat ve eşine 6 ilde operasyon: Görgüsüzlük şovuyla başladı, nezarette bitti

17 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Raporun ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatırken Polat ailesinden 13 kişinin de bulunduğu 41 kişinin ve 27 firmanın bütün mal varlığına tedbir konuldu. Çalışmasını tamamlayan ekipler, kimliklerini belirlediği 30 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’daki ikametgâhlarında yakalanan Polat çifti ile Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan aramalarda Dilan Polat’ın evinde çeşitli tapu ve faturaların da içinde yer aldığı 80 sayfa doküman, Ahmet Gün’ün evinde 120 bin lira, iki tablet, üç dizüstü bilgisayar, 36 hesap hareket dökümü ile diğer şüphelilerin adreslerinde ise 10 bin dolar, dizüstü bilgisayar, hard disk ile 350 tabanca mermisi ele geçirildi. 

SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan Polat çift ve beraberindekiler, işlemlerinin sürdüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nden çıkarılarak rutin uygulama olan sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Zanlılar saat 23.00’te gittikleri sağlık kontrolünden 23.40’ta tekrar emniyete getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...