'Diktatör' diyenlere sert çıktı: Bunlar komünist rejim kalıntıları!

'Diktatör' diyenlere sert çıktı: Bunlar komünist rejim kalıntıları!

GÜNDEM Haberleri

'90 partinin olduğu bir ülkede Tayyip Erdoğan nasıl 'diktatör' oluyor! Hepsi iftira... Komünist rejimlerin kalıntıları. Maoist, Leninist, Stalinist...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin siyaset anlayışının 'düşmanlık' üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi; düşman ülkeye girse ve dese ki, 'Ben, Tayyip Erdoğan'ı düşürmek için geldim.' İnan bana onları, ellerinde çiçeklerle karşılarlar" dedi. Dün Sivas ve Manisalılarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seçimin bir kurtuluş savaşı olduğunu belirterek, "Manda heveslilerini, tek parti özlemiyle yanıp tutuşanları, milleti bölmenin ülkeyi parçalamanın hesabını yapan üst aklı bir kez daha mağlup etmek için milletimizi sandığa davet ediyoruz. Pazar günü inanıyorum ki eski Türkiye koalisyonunun bittiği gün olacaktır" diye konuştu.
İstanbul'un fethini 2 milyona yakın vatandaşla kutladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Bu coşkudan birilerinin rahatsız oldu, Türk Yıldızları'nın gösteri yapmasında da rahatsız olanlar var. Siz zannediyor musunuz Bizans dünde kaldı? Bugün de Bizans'ın kalıntıları var ama biz onlara rağmen yürüyoruz. Onlara rağmen yürüyeceğiz, kutlamayı da her yıl yapacağız" ifadesini kullandı. nbsp;
Kendisine 'diktatör' yakıştırması yapanlara da sert çıkan Cumhurbaşkanı, "'Doksan tane partinin olduğu bir ülkede Tayyip Erdoğan diktatör'. Şu anda 20 parti seçime giriyor. Nasıl oluyor bu diktatör? Diktatörün olduğu ülkede bunlar olabilir mi? Dünyada diktatörlüğü biz iyi biliriz. Hepsi iftira... Çünkü bunlar meşhur komünist rejimlerin kalıntıları. Maoist, Leninist, Stalinist..." dedi.
Sözü, Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı MİT tırları haberine getiren Erdoğan, "Bir gazete utanmadan, sıkılmadan 'İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan' diyor. Var veya yok, koyalım bir kenara. Bir defa sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki... Bu ülkede MİT'in yaptığı bir operasyona sen kalkıp, paralelle iş tutarak bunu dünyaya faş etmenin gayreti içine giriyorsun. Bir defa bu casusluktur, bu ajanlıktır" diye konuştu.
Erdoğan, yeni Türkiye'nin inşası için canla başla çalışırken, karşılarında bir eski Türkiye koalisyonu olduğunu belirterek, "Musluklardan kan akıtan, eli kanlı bir partiyle milliyetçi olduğu iddiasındaki parti kol kola girdi, burada yerini aldı. Batman'da pankart açıyorlar, 'Barajı aştık aştık, aşamadık, meskenimiz dağlardır' diyorlar. Çünkü bunlar, dağdan yönetiliyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlarda tüm oyunları millete anlattıklarını belirterek, "Cevap Amerika, İngiltere medya kuruluşlarından geliyor. Dün mandayı, himayeyi savunanlarla, bugün o manşetlerden medet umanlar arasında bir fark var mı?" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...