DHKP/C’nin ‘milis hücresi’ çökertildi: 7 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
DHKP/C’nin ‘milis hücresi’ çökertildi: 7 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul’da, terör örgütü DHKP/C’ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün sözde milis yapılanmasında yer alan 7 şüpheli yakalandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yeni bir soruşturma gerçekleştirdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mahalli alanlarda sözde milis yapılanmalarında faaliyet gösterdiği değerlendirilen 9 şüpheli tespit edildi.

8 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
Zanlıların yakalanması için operasyonun düğmesine basan Terör Polisi, gece saatlerinde 8 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonlarda 7 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana incelenmek üzere el konuldu.

DHKP/C’nin ‘milis hücresi’ çökertildi: 7 gözaltı

DÖKÜMAN VE YAZIŞMA TESPİT EDİLDİ
Yakalanan örgüt üyelerinin, önceki operasyonlarda ele geçirilen cep telefonu ve SD kartlarda DHKP/C ile ilgili çeşitli doküman ve talimat içeren yazışmalardan tespit edildiği öğrenildi.

Firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...