DHKP/C'li Gülten Matur hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da yakalanan terör örgütü DHKP/C'nin sözde 'Türkiye sorumlusu' Gülten Matur hakkında hazırlanan iddianame kabul edilirken, Matur hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gülten Matur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Eylül 2021’de yakalanan gri kategorideki terörist Kerim K.’nin beyanları üzerine 126 şüpheliye yönelik operasyonel çalışma yapıldığı, şüphelilerin gözaltı sürecinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak şüpheli Gülten Matur hakkında ifade verdikleri kaydedildi.

SÖZDE YÖNETİCİ OLARAK GÖREV ALIYORDU

iddianamede, Matur’un DHKP-C terör örgütünün belirli kademelerinde 2011 yılından itibaren yönetici pozisyonunda yer aldığı, örgütün tutuklu ve hükümlü mensupları ve ailelerine yardımda bulunan yapıda görevli olduğu ve yurt dışından örgüt için silah tedariki zincirinde yer aldığına ilişkin delillere de yer verildi.

Örgüt üyesi olmadığını iddia eden Matur'un ise beyanında, "Her ne kadar hakkımda DHKP-C silahlı terör örgütü üyeliği veya milisliğinden soruşturma ve yargılamalar olsa da ben örgüt üyesi değilim. Benim tüm yaptığım iş ve işlemler insanlık onuruna hizmet olarak yapılan şeylerdir” dediği aktarıldı.

22,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Matur’un “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Matur önümüzdeki günlerde İstanbul 35.Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...