DHKP-C'nin İstanbul sorumlusuna dava açıldı

/ Kaynak: İHA
DHKP-C'nin İstanbul sorumlusuna dava açıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Terör örgütü DHKP-C'nin İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Kamile Kayır'ın da aralarında bulunduğu 13 kişiye dava açıldı.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenmiş ve birçok kişi gözaltına alınmıştı. Terör ve organize suçlara bakan savcılık tarafından 9 aydır sürdürülen soruşturma sonuçlandı. Savcı Hüseyin Aksoy tarafından hazırlanan iddianamede terör örgütü DHKP- C'nin Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Kamile Kayır bir numaralı sanık olarak yer aldı. Kamile Kayır'ın örgüt yöneticisi olarak tüm mahalli alan yapılanmalarının da sorumlusu olduğunun belirtildiği iddianamede, "İstanbul'da bulunan bütün mahalli alanların sorumlularının Yürüyüş dergisinin merkezinde Kamile Kayır'dan talimat aldığı, ayrıca Anadolu'daki bazı illerin DHKP/C sorumlularının da Kamile Kayır'la görüştüğü, Türkiye genelinde yapılan örgütsel toplantılara sorumlu olarak katıldığı, Yürüyüş dergisi içerisinde bulunan özel odada yurtdışındaki örgüt mensupları ile görüşmeler yaptığı belirlenmiştir" denildi. Hazırlanan iddianamede Kamile Kayır'ın silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Kamile Kayır dışındaki 12 şüpheli hakkında ise terör örgütü DHKP- C üyesi oldukları gerekçesiyle 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalar istendi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...