Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı" iddiasına yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı" iddiasına yalanlama

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

"Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı" iddiası ile ortaya atılan görüntüler sosyal medyaya damga vurdu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da kısa sürede viral olan görüntülerle ilgili bir paylaşımda bulunup "Bu bir Amerikan eğitimidir." dedi. İşin aslı bambaşka çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, görüntülerdeki kişilerin İstanbul Tersanesi Komutanlığında görevli Pakistan DZKK personeli olduğunu açıkladı.

İstanbul Pendik'te çekilen bir görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntüler "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yapıyor" iddiası ile yayıldı. Söz konusu görüntülerle ilgili olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bir açıklamada bulundu. Özdağ X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda; "İstanbul’da Pendik sahilinde bir grup Afgan’ın askeri eğitim yaptığı videosu paylaşılmıştı. Bu sabah MİT’ten emekli bir arkadaşım bu videoyu şu bilgi ile bana yolladı. “Bu Amerikan eğitimidir. Eğitmen her mekikte yerden kalkış için ve tempoyu sağlamak için yukarı anlamında “Up!” der. Silah eğitiminde de aynı komut kullanılır. Silahı çekip doğrulturken “Up!” komutu verilir.” Cumhuriyet savcılarının bu gruptaki herkesi kapsamlı şekilde sorguya çekmesi şarttır. Vatanımızı ve ailemizi savunacağız." ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/umitozdag/status/1700162268103627055

AFGAN DEĞİL PAKİSTANLI, GÖÇMEN DEĞİL ASKER

İşin aslı ise bambaşka çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'den konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan, 'Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı' iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntülerde spor yapan kişilerin, Pakistan Milgem projesi kapsamında inşa edilen BABUR korveti test ve eğitim faaliyetleri için İstanbul Tersanesi Komutanlığında görevli Pakistan DZKK personeli olduğu tespit edilmiştir"

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1700118507709424105

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...