Devletten aldığı destekle besici oldu: Dört çocuğunun geçimini koyunlardan sağlıyor

- Güncelleme:
Devletten aldığı destekle besici oldu: Dört çocuğunun geçimini koyunlardan sağlıyor

GÜNDEM Haberleri

Dört çocuklu ev hanımıyken devletten aldığı destekle 230 koyunluk sürünün sahibi olan 33 yaşındaki Esme Elle, ailesinin geçimini koyunlardan sağlıyor. Genç Kadın Girişimci Desteği ile 40 koyun hibe alan Esme’nin şu an 230 koyunu var.

Esme elle aldığı destekle 40 koyun satın aldı. 40 koyunu 4 çocuğundan ayırmayan elle onlara evlatları gibi baktı. Yedi yılda koyunların sayısı 230'a ulaştı. Elle, 4 çocuk annesi bir ev hanımıyken şimdi 230 koyunluk bir sürünün sahibi oldu. Esme Elle'nin eşi Sami Elle ile kimseye muhtaç olmadan ailesinin çocuklarını geçinimi sağladıklarını ifade ett,. Elle “2016 yılında Genç Kadın Girişimci Desteği ile İmamoğlu İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından devletimizin desteği ile 40 koyun aldık. Orada otlatma yerimiz kısıtlı idi Kozan’a geldik. Burada da şikâyet ettiler.

Devletten aldığı destekle besici oldu: Dört çocuğunun geçimini koyunlardan sağlıyor

40 KOYUNLA BAŞLADI 230’A ÇIKTI

Bende yer kiraladım. Burada otlatıyorum 40 koyun hibe ile başladım şu an 230 koyunum var. Kimseye muhtaç olmadan burada hayvanlarıma bakıyorum. Çocuklarım bunların sayesinde büyüyor. Bizim için önceden iyiydi son iki yıldır her şey çok pahalı. Biraz fiyatlar düşerse hayvanlarımız daha iyi olur. Eğer yem ve mera desteği verilirse hedefim daha büyük bir sürüye sahip olmak. Hayvan üretimine devam ederim, bu bizim işimiz bu. Onlara eşimle birlikte bakıyorum. Kuzu zamanı zor, kuzular ayrı ilgi istiyor. Yer sorum çözülse hayvanlarımız daha verimli olur” dedi.

(İHA)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...