Devletin gizli gücü GAMER

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Devletin gizli gücü GAMER

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan ve 81 ilde 7 gün 24 saat hizmet veren Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), adeta devletin gizli gücü gibi faaliyet gösteriyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik kaynaklı acil durumlar ve afet gibi felaketlerde devreye giren GAMER, kurumlar arasında koordinasyonu sağlıyor, etkin ve hızlı müdahaleye öncülük ediyor. Terör asayiş, kaçakçılık ve organize suçla, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, bilişim suçları, sınır olayları, trafik kazaları ve cezaevi olayları da GAMER’in ilgi alanında bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, 112 Acil Çağrı Merkezi, Göç İdaresi Başkanlığına ait 18 görüntüleme, 18 sorgulama ve 3 haberleşme olmak üzere toplam 39 sistemi takip ve koordine eden GAMER’de güvenlik birimlerine bağlı personel çalışıyor.  Güvenlik kaynaklı acil durumlarda ihtiyaç olması hâlinde akredite sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kurumlarıyla karşılıklı yardımlaşma ve iş birliği yapılabiliyor. Araç, gereç, malzeme ve ekipmanlarından yararlanılıyor. Anlık olay bilgileri geciktirilmeden GAMER Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon merkezine bildiriliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...